Jučerašnji su susret igrači Varteksa odigrali u bijelim dresovima Foto: NK Varteks Varaždin FB official

Varteks u Bad Radkersburgu odigrao prvu pripremnu utakmicu i pobijedio

| 23.7.2017. u 11:34h | Objavljeno u Sport

Prvu pripremnu utakmicu pod vodstvom novog trenera Antuna Jukića nogometaši Varteksa odigrali su jučer u Austriji protiv ekipe Bad Radkersburga i ostvarili uvjerljivu pobjedu rezultatom 4:0, poluvrijeme 0:0.

U prvom dijelu mreže su mirovale iako je Varteks imao terensku inicijativu i stvorio dvije vrlo dobre prilike. Prvo je austrijski vratar krajnjim naporima izvadio loptu iz samih rašlji nakon slobodnog udarca Malnara, a u 37. minuti Šoštarić je pogodio gredu.

Početak drugog dijela pripao je u potpunosti Varteksu. U 47. minuti Robert Malnar pogađa nakon lijepe akcije za vodstvo 'Bumbara', a samo 3 minute kasnije nakon dubinske lopte Malnara efektno poentira Emanuel Škvarić.

Do kraja utakmice vidjeli smo još dva pogotka u mreži Austrijanaca, a golove su zabili Borna Radić i Lucijano Pinčić koji je u klub došao na probu iz Zadra.

Valja spomenuti da u redovima Austrijske momčadi igra i bivši igrač Varteksa i minhenskog Bayerna Borut Semler. Utakmicu je pratilo i dvadesetak vrlo glasnih White Stonesa koji su iz Varaždina potegnuli do Austrije tako da je utakmica igrana u lijepom navijačkom ambijentu.

Trećeligaš Varteks nastupio je u sastavu: Trstenjak, Sokser, Broz, Radić, Martinčević, Modrić, Nježić, Malnar, Šoštarić, Spasić i Škvarić ( još su igrali: Kuhar, Pinčić, Šobak, Dvorski i Sušac ).