Trener Varteksa Želimir Orehovec naglašava da je sutrašnji susret s Viroviticom izuzetno važan za njegovu momčad Foto: Dražen Novosel

Varteks sutra treba pobjedu protiv Virovitice, Podravina dočekuje lidera prvenstva

| 6.3.2020. u 16:03h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 15. kola prošlog je tjedna počeo proljetni dio prvenstva u Trećoj HNL Sjever. Oba su županijska predstavnika gostovala pri čemu se Varteks vratio s bodom,a Podravina je pretrpjela poraz. Varteks je imao vodstvo u Orahovici kod Papuka od 74. minute golom Tihomira Šoštarića, nakon toga imao je prilike i za povećanje vodstva,ali je primio izjednačujući gol za konačnih 1:1 i to u sudačkoj nadoknadi vremena.

Varteks će sutra u 15 sati i 30 minuta na stadionu Sloboda ugostiti momčad Virovitice, a na tom susretu bit će i središnja proslava 30 godina postojanja White Stonesa.

- U prvom poluvremenu utakmice u Orahovici domaćin je bio bolji, loše smo počeli susret,a oni su imali dvije - tri prilike, međutim, Domjan je dobro reagirao. U drugom smo dijelu bili puno bolja momčad, poveli i imali četiri prilike za povećanje vodstva, ali na žalost nismo i u sudačkoj nadoknadi, u kojoj se navlačilo za domaćina, bio je prekršaj na 18 metara od našeg gola i iz tog slobodnog udarca primili smo gol, nakon čega je bio kraj susreta. Žao mi je što nismo pobijedili, ali osvojili smo bod u gostima. Sutra, pred našim navijačima, rješavamo šesto mjesto - rekao je trener Varteksa Želimir Orehovec, koji je u kadru ostao bez Borisa Kosira, koji je napustio klub na osobni zahtjev.

Podravina je izgubila u Virju od Podravca 4:3, poluvrijeme 2:1. domaćin je u 59. minuti imao vodstvo od 4:1, ali je Podravina smanjila i imala prilike izjednačiti, no ipak je izgubila. Dva gola za Podravinu, na čijoj je klupi debitirao trener Matija Kristić, postigao je Daniel Radeljić,a jednog Leonardo Žuti. Podravina sutra na svom stadionu od 15 sati i 30 minuta dočekuje lidera prvenstva, sastav Mladosti iz Ždralova.

- Zadovoljan sam igrom u pojedinim dijelovima utakmice na susretu u Viriju, a opet u prvih 10 minuta prvog dijela i u prvih 10 minuta nastavka bio je black out, u kojem smo primili četiri gola, na naše greške i poslije se bilo teško vratiti u susret. Najbitnije je da je ekipa osjetila da se može igrati, nisu se predali i pokušali su izjednačiti do posljednje minute,a malo nedostajalo da u tome i uspijemo. Ostaje žal jer ekipa Podravca nije bolja od nas. Iz ovog susreta moramo izvuči pouke i smanjiti greške, a u Virju nismo imali ni malo sreće. Sve će utakmice do kraja prvenstva biti teške,ali nema bijele zastave pa tako niti sutra, protiv lidera prvenstva, koji na terenu mora pokazati da je bolji - rekao je Kristić.