Varteks se vratio nakon 2:0 i osvojio bod na vrućem gostovanju, poraz Podravine Foto: NK Varteks

Varteks se vratio nakon 2:0 i osvojio bod na vrućem gostovanju, poraz Podravine

| 27.8.2023. u 08:52h | Objavljeno u Sport

U drugom kolu 3. NL Sjever, nogometaši Varteksa gostovali su u Pitomači, gdje su kod neugodnog i čvrstog domaćina osvojili bod, u derbiju 2. kola, odigravši 2:2. Podravina je gostovala u Svetom Martinu na Muri gdje je izgubila od domaćeg Poleta 4:0.

Susret u Pitomači su bolje otvorili domaćini, i već u 18. minuti vodili su 2:0, golovima Kožarića i Matančića. Domaćin se postavio očekivano čvrsto, a Varteks na početku nije dobro reagirao na takvu igru.

Ipak, malo po malo gosti su dolazili do 'zraka', i uspjeli nekako doći do svoje prepoznatljive igre. Predkraj poluvremena, u 40. minuti, Glavica pogađa za 2:1, a Varteks je do poluvremena imao i gredu.

U nastavku gledamo bolji Varteks na početku, a vrlo brzo i veliko nezadovoljstvo radi nedosuđenog kaznenog udarca, nakon prekršaja nad Kanceljakom. Činilo se kao čista i jednostavna odluka, ali sudac očito nije vidio situaciju takvom.

Nedugo potom i poravnanje rezultata, prošli su Varteksovci kroz sredinu, a na kraju Glavica upošljava Kukeca, koji u 65. minuti pogađa ispod vratara za 2:2.

Do kraja utakmice, unatoč strahovito teškom vremenu, gledamo napade s obje strane, i podosta prigoda, no niti jedni niti drugi nisu postigli pogodak za tri boda. Na kraju zasluženi pljesak za sve aktere utakmice.

- Ovo su zapravo neregularni uvjeti za igrati, po ovakvoj temperaturi. Čestitam i jednoj i drugoj momčadi. Imam osjećaj da se radi ovakvih utakmica dolazi na nogometne arene. Ovo je baš bilo za gušt publici, a nama trenerima dobro stresno. Moglo se okrenuti i nama u korist, a moglo se i njima – istaknuo je Zoran Vukelić, trener Varteksa.

Nakon ove utakmice, obje ekipe su trenutno neporažene, s 4 boda se nalaze na diobi trećeg mjesta iza zasad stopostotnih Poleta i Rudara. U sljedećem kolu Bumbari će na Slobodi ugostiti Koprivnicu.

Podravina je u Svetom Martinu na Muri na poluvremenu imala zaostatak od samo jednog gola, kojeg je strijelac bio Mauro Benko, ali u drugom dijelu tri su lopte završile u mreži vratara Kovačića, a uz auto gol Kudumije, mrežu su pogađali Vincetić i Štefanec.

Podravina će u sljedećem kolu ugostiti Viroviticu.