Ivan Novoselec (prvi s lijeva) jesenski je dio sezone odigrao u Sračincu Foto: Dražen Novosel

Varteks predstavio prvo pojačanje za proljeće, povratnika u svoje redove

| 30.1.2018. u 18:45h | Objavljeno u Sport

Nogometni klub Varteks ovih je dana, kao što je i bilo najavljeno, predstavio novo pojačanje u zadnjoj liniji, a riječ je o Ivanu Novoselecu.

Novoselec je, kako se ističe u priopćenju za medije iz varaždinskog trećeligaša, rođeni Varaždinac, gdje je i upisao prve službene minute na terenu te branio boje NK Varaždin. Na zimu 2015. godine prelazi u redove slovenskog prvoligaša Zavrča, gdje se zadržao godinu dana, a kasnije se vratio u domovinu i zaigrao za Lokomotivu. Uslijedila je posudba u NK Lučko, a po povratku u Lokomotivu uskoro odlazi i vraća se u NK Varaždin.

Samo nekoliko mjeseci kasnije, napustio je Varaždin i prešao u Varteks pa NK Sračinec, a sada, nakon odrađene polusezone vraća se u Varteks, gdje su ga srdačno dočekali vodstvo kluba i kolege iz momčadi. Tim povodom, ispričao je svoje prve dojmove, ali osvrnuo se i na svoju dosadašnju karijeru.

- Igranje u prvoj slovenskoj ligi dalo mi je puno igračkog iskustva, koje mi puno znači, a tek su mi 22 godine. Brzo sam se uklopio u ekipu Varteksa, gdje su me odlično prihvatili suigrači i trener - otkrio nam je Novoselec.

U ovom kratkom roku od kad je stigao u klub, kaže da je uspio i popričati s trenerom o svojoj ulozi u momčadi.
- S trenerom Jukićem razgovarao sam u par navrata i vidim da se radi o čovjeku koji ozbiljno shvaća svoj posao i profesionalno se odnosi prema nama igračima, što meni osobno puno znači. Ukratko mi je objasnio što se od mene traži i koja će biti moja uloga na terenu.

Kako kaže, igranje za Varteks je čast za njega, a usput nam je otkrio i neke od svojih želja za nastavak sezone, ali i gdje vidi Varteks u budućnosti.

- Kao klinac pratio sam sve Varteksove utakmice, a na domaćima sam bio i sakupljač lopti, što me kao dječaka jako veselilo. Danas mi je čast igrati za Varteks i želja da ga u budućnosti gledamo u 1.HNL. Ispred nas je teška i zahtjevna polusezona gdje moramo izboriti ostanak u ligi, ali imam veliko povjerenje u svoju momčad i trenera u ostvarenju tog cilja - rekao je Ivan Novoselec, prilikom predstavljanja u prostorijama kluba.

Kako mu ovo neće biti prvo iskustvo igranja u Varteksu, navikao je već na ambijent koji vlada na utakmicama zahvaljujući glasnoj podršci s tribina.

- Atmosfera na utakmicama je odlična s obzirom da igramo 3. ligu. Veliku podršku nam pružaju White Stonesi koji nas vjerno prate na domaćim utakmicama i gostovanjima. Tribine nemaju velik utjecaj na mene jer sam od početka do kraja susreta koncentriran samo na igru i zbivanja na terenu - zaključio je Novoselec te tako najavio borbu za ostanak u ligi te još bolji Varteks u narednom periodu, navodi se u priopćenju za medije iz NK Varteks.