Prvi polufinalni susret odigran je na stadionu Varteksa, a pripao je Varaždinu 2:1 Foto: Krešimir Đurić

Varteks i Varaždin danas na Slobodi odlučuju o drugom finalisti Kupa ŽNS-a

| 16.5.2018. u 08:56h | Objavljeno u Sport

Protiv koga će momčad Bednje iz Beletinca igrati u finalu Kupa ŽNS-a bit će poznato nakon što se danas u 17 sati na stadionu Slobode odigra i drugi uzvratni polufinalni susret Kupa između Varteksa i Varaždina.

Prva je utakmica pripala Varaždinu rezultatom 2:1.

- Složit ću najjači sastav kojeg ću moći u tom trenutku, pred utakmicu. Imamo prednost iz prvog susreta, ali ona nije velika, tako da ćemo morati biti pravi da prođemo u finale, jer smo favoriti i trebali bi izboriti nastup u finalu Kupa - najavio je trener Varaždina Mario Kovačević.

- Neće biti lako, Varteks će biti sigurno posebno motiviran, a na nama je da im odgovorimo našom igrom i da što prije postignem gol, nakon čega će biti lakše - dodao je igrač varaždinske momčadi Leonard Vuk.

- Moramo biti realni i reći da je sutrašnji protivnik jači od nas, no na nama je da skupimo 11 zdravih igrača i odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Naravno da bismo rado prošli u finale, no bilo kakav pozitivan rezultat u ovom trenutku bio bi ravan senzaciji - rekao je trener Varteksa Želimir Orehovec.

Naglašava da mu je želja da njegovi igrači pristupe utakmici ozbiljno i da daju sve od sebe te ostave pozitivan dojam, ali i da je najvažnije da se danas nitko ne ozljedi kako bi mogao čim bolje spremiti momčad za nedjelju, kada na Slobodi Varteks igra susret 3. HNL Istok protiv BSK-a.

- Borimo se na nekoliko strana i mada bismo rado prošli u finale, nama je ipak krajnji cilj ostanak u ligi i na to ćemo se fokusirati ovih dana, ali sutra ćemo dati sve od sebe kako bismo “zapaprili” protivniku - zaključio je Orehovec.

U finalu su na rasporedu dvije utakmice, a prijedlog je iz kancelarije Županijskog nogometnog saveza da bi se finalne utakmice Kupa odigrale 23. svibnja i 6. lipnja, no sve ovisi o prvenstvenim obvezama momčadi koje će igrati u finalu.