Varaždinskom gradonačelniku uručeni štapovi za nordijsko hodanje

| 28.10.2016. u 21:13h | Objavljeno u Sport

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš primio je danas predstavnike Kluba nordijskog hodanja Varaždin, Srećka Radulovića, predsjednika kluba, i Katarinu Conar Brod, članicu Izvršnog odbora,  koji su zahvalili gradonačelniku za sufinanciranje  1. varaždinskog festivala nordijskog hodanja i pješačenja, i uručili mu zahvalnicu, majicu festivala i štapove za nordijsko hodanje, koje mu je dodijelio Hrvatski savez za nordijsko hodanje.

Na 1. varaždinskom festivalu nordijskog hodanja i pješačenja je bilo preko 200 sudionika iz Zagreba, Opatije,Varaždina i okolice, Karlovca, Slunja, Duge Rese, Čakovca, Preloga i susjedne Slovenije.

Uz hodanje na 3 rute, od 2,5 , 5 i 10 km, sudionici festivala su prošli i kroz povijesnu gradsku jezgru, kao i varaždinsko groblje, i upoznali se sa kulturno povijesnim znamenitostima grada, razgledanjem povijesne jezgre, Starog grada, Muzeja kukaca i  Međunarodne izložbe cvijeća.  

Uspješnu organizaciju festivala provelo je 23 članova kluba na čelu s Olgicom Friščić, predsjednicom Organizacijskog odbora, Vilenom Gašparović, dopredsjednicom odbora, Kristinom Petričević, tajnicom odbora i Katarinom Conar Brod, blagajnicom Odbora.

2. varaždinski festival nordijskog hodanja i pješačenja će se održati u subotu,23.09.2017.