Tihana Vusić i Jurica Kavran od ove godine nastupaju za zagrebački klub PK Spin

Varaždinsko-čakovečki par Vusić i Kavran državni prvaci u latinsko-američkim plesovima

| 28.3.2018. u 13:48h | Objavljeno u Sport

Državno prvenstvo u latinsko-američkim plesovima (samba, cha cha, rumba, paso doble, jive), održano je u Kaštel Sućurcu, u odličnoj organizaciji PK Lolita iz Splita. Nastupila su 63 sportska plesna para iz 15 klubova, u svim starosnim kategorijama, od mlađih osnovaca do veterana. Vještinu i umješnost plesača ocjenjivalo je devet domaćih sudaca.

Varaždinka Tihana Vusić i Čakovčanin Jurica Kavran, koji od ove godine nastupaju za zagrebački klub PK Spin, bili su vrlo uspješni, te su u kategoriji U-21 (plesači od 16 do 20 godina starosti), koja je uvedena od ove godine, osvojili zlatnu medalju i okitili se naslovom prvih državnih prvaka u toj novoj starosnoj kategoriji, dok su u kategoriji Odraslih, u kojoj se prvi put natječu ove godine, također bili vrlo uspješni i osvojili treće mjesto i brončanu medalju.

Rezultat je tim vredniji jer su ovi daroviti sportaši čak pet puta izlazili na plesni podij, te otplesali polufinale i finale u kategoriji U-21, te četvrtfinale, polufinale i finale u kategoriji Odraslih, i to sve na vrlo visokom nivou, pa su im medalje zasluženo pripale. Ovime su postali i prvi sportsko- plesni par koji je na jednom državnom prvenstvu osvojio medalje u dvije starosne kategorije.

Ranije ove godine u standardnim su plesovima već osvojili srebrnu medalju u kategoriji U-21, te peto mjesto u kategoriji Odraslih. Neosporno se radi o vrlo talentiranom sportskom plesnom paru, pred kojim je lijepa sportska budućnost.

U nastavku sezone par će nastupiti na nekoliko velikih međunarodnih turnira, te se pripremati za treće državno prvenstvo, u Kombinaciji 10 plesova, koje će se održati u lipnju ove godine.