Glavni tajnik varaždinskog ŽNS-a Ivan Novak Foto: Dražen Novosel

Varaždinski ŽNS donio odluku o izmjeni i dopuni propozicija Četvrte NL,čiji će se sastav znati u u utorak

| 23.7.2021. u 10:49h | Objavljeno u Sport

U varaždinski Županijski nogometni savez jučer je stigla suglasnost ureda za sport Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog nogometnog saveza da se može promijeniti članak 35. u Propozicijama za natjecanje Četvrte nogometne lige Čakovec - Varaždin za natjecateljsku sezonu 2021./2022.

Nakon što je dobivena suglasnost Odbor za hitnost varaždinskog ŽNS-a donio je odluku o izmjeni i dopuni propozicija odnosno izmjeni članka 35. propozicija natjecanja.

- Stigla nam je odluka na temelju pismene zamolbe MNS od 2. srpnja za izmjenu i dopunio tog članka a zbog toga što su sudionici 4. NL i klubovi plasirani do petog mjesta iz Prve MŠ lige sklopili sporazum 29. lipnja 2021. da se neće prijaviti u natjecanje 4. NL predstojeće sezone ŽNS Varaždin morao je tražiti suglasnost ovih dvaju tijela a kako bi se formirala 4. NL u natjecateljskoj 20212./2022. sezoni, s obzirom na to da je bilo interea klubova s područja međimurskog saveza a koji su plasirali ispod petog mjesta. Varaždinski ŽNS nije htio donijeti nikakve odluke u suprotnosti s propozicijama natjecanja, već je čekao dobivenu suglasnost. Nakon što je dobivena suglasnost odbor za hitnost varaždinskog ŽNS-a donio je odluku o izmjeni i dopuni propozicija odnosno izmjeni članka 35- propozicija natjecanja. Sada kako smo najavljivali sjednica IO varaždinskog ŽNS.as koja će se održati u utorak 27. srpnja na mojoj ćemo donijeti konačnu odluku o sastavu 4 ali i svih ostalih liga pod ingerenciji varaždinskog ŽNS-a - rekao je glavni tajnik varaždinskog ŽNS-a Ivan Novak.

Za novu sezonu iz međimurskog ŽNS-a u  zadanom su roku prijavljena tri kluba, koja su udovoljavala propozicijama i to Mladost Komet iz Preloga, Mladost iz Svete Marije i Dinamo iz Domašinca. Iz Međimurske županije prijavilo se još pet klubova zainteresiranih za nastup u novoj sezoni u Četvrtoj ligi, od kojih će tri biti uključena u novu sezonu, ako će zadovoljavati uvjete i kriterije za natjecanje u tom rangu, a koje utvrđuje Komisija, imenovana od varaždinskog ŽNS-a

Iz varaždinskog ŽNS-a prijavili su se Bednja, Nedeljanec, Zelengaj,. Jalžabet, Ivančica, Budućnost Vidovec. Dubravka Zagorac, Plitvica iz Gojanca. Liga će brojati 14 klubova, šest klubova iz međimurskog i osam iz varaždinskog ŽNS-a.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci