Teodor Pichler (u sredini) bio je uvjerljivo najbolji na utrci u Lignanu u kategoriji M65

Varaždinski triatlonac Teodor Pichler slavio u Italiji

| 1.5.2019. u 18:31h | Objavljeno u Sport

Zbog gospodarske krize ove godine poznata triatlonska trka u Veneciji nije se kandidirala za Alpe Adria triatlon kup, a u zamjenu je grad Lignano ponudio svoj Festival multisporta. Od najmlađih kategorija, duatlonske trke do prijavljenih preko 600 međunarodnih seniora za sprint triatlon za AAT kup, za Adriatic spring tricup u pet gradova Italije i kup Veneto pokrajine FVG 2019.

- U nedjelju je bila izborna utrka150 multisportista za 12 slotova svjetske trke IWC Aquaticrunner. Bila je to jako teška utrka s 3,8 km plivanja i 10,4 km trčanja u dva nastupa. Prvo trčanje bilo je po suhom, onda po granici mora i pijeska, nakon čega je trebalo ići u more plivati pa opet trčati, pa opet u more plivat. Isto i drugi puta - naglasio je Varaždinac Teodor Pichler koji je nastupio na triatlonu na osnovu dviju ITU licenci, kao jedini Hrvat iz dvije države Austrije i Hrvatske.

- More je bilo uobičajeno za travanj s 14 celzijevih stupnjeva. Dan ranije padala je jaka kiša, temperatura je bila 12 Celzijevih stupnjeva i puhalo je jugo koji je dizalo valove od jednog metra. Plivanje od 0,75 km bilo je otežano, direktno u valove a onda paralelno sa njima pa je trebalo plivati po hipotenuzi da bi se održavao smjer prema zadanoj stazi. Biciklistička staza 20 kilometara, opasna s 9 zavoja pod 90 stupnjeva, njegov prosjek vožnje 34,62 km/h. Trčanje je bilo 5 kilometara -izvjestio je Pichler, koji je rutinirano stigao do prvog mjesta u kategoriji M65.

Ukupno vrijeme iznosilo je 1 sat i 29 minuta. Limit utrke bio je 2 sata. Pichler je iza sebe ostavio četvoricu Talijana iz svoje kategorije, od kojih dvojicu često pobjeđuje a poznatom ironmanu Brunellu Pagavinou (1951) uzvratio je za poraz u Portorožu (2012) i to pred njegovom publikom. Na utrku je došao, a odustao, još jedan vrhunski talijanski triatlonac Gronau.