Varaždinski nogometni sudac Ivan Slunjski sudio je subotnji susret 3. HNL Sjever između Graničara i Tehničara Foto: Dražen Novosel

Varaždinski sudac imao puno posla u Đurđevcu, gdje je s radnog mjesta odstranjen i spiker

| 15.10.2019. u 11:48h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Pune je ruke poslao imao varaždinski nogometni sudac Ivan Slunjski koji je dijelio pravdu na subotnjem susretu 8. kola Treće HNL Sjever u Đurđevcu između domaćeg Graničara i Tehničara iz Cvetkovca. Gosti kojima je od ovog kola trener ludbreški nogometni stručnjak Velimir Špikić pobijedili su rezultatom 3:1, a domaćini očito nisu bili zadovoljni takvim ishodom. Slunjski je domaćim nogometašima podijelio pet žutih kartona te opomenuo i pomoćnog trenera, a pokazao im je i dva crvena kartona. Gosti su dobili dva žuta i jedan crveni karton. Funkciju prvog pomoćnog suca obavljao je Varaždinac Bruno Premužaj.

Delegat utakmice koji je bio iz Bjelovara je u izvješću o utakmici napisao da je utakmica bila vrlo rastrgana i bezpotrebno nervozna , gotovo od samog početka do kraja. Ponašanje dijela gledatelja bilo je vrlo nekulturno i na jako niskoj razini sportske kulture. Gotovo 60-ak min trajale su obostrano razno razne uvrede , kako na račun sudionika u igri , tako i međusobno u gledalištu.

Ponašanje iz gledališta uvelike je doprinjelo na događaje u terenu za igru, jer pojedini igrači su vrlo često, a i bez razloga prigovarali u terenu za igru što je rezultiralo prevelikim brojem dodijeljenih opomena, od čega su tri bile isključujuće.U 25 minuti odstranjen je službeni spiker sa svog radnog mjesta i uz veliku pomoć predstavnika domaćina oduzeto mu je pravo daljnjeg rada.

Nakon toga spiker prelazi u gledalište gdje intenzivno , gotovo do samog kraja utakmice vrijeđa gostujuće gledatelje i svojim ponašanjem jako omalovažavao gostujući klub i njihove predstavnike - što je za svaku osudu , jer su upućene jako uvrjedljive riječi , ali u mnogim situacijama , na isti način uzvratili su i pojedini gledatelji gostiju.

Prilikom izlaska sa terena za igru na samom ulazu u prostorije iz gledališta su brutalno popljuvani suci utakmice , a najviše od toga dobio je domaći zapisničar koji se svim silama trudio da sve završi u športskom ozračju, naveo je delegat u izvješću o utakmici, o kojoj će, kao i o sankcijama za kartonirane igrače raspravljati vodstvo natjecanja Treće HNL Sjever.