Ronald Ređe, predsjednik i igrač STK Starr iz Varaždina

Varaždinski Starr ove godine želi osvojiti Central European Superleague

| 9.8.2018. u 13:21h | Objavljeno u Sport

Hrvatski prvak varaždinski Starr, počeo je s pripremama za novu sezonu. U predstojećoj sezoni plan je ponovo nastupiti i u Europskoj Superligi. U ovoj ligi obuhvaćeno je više od 20 stolnoteniskih klubova iz Švicarske, Austrije, Slovenije, Mađarske, Češke, Slovačke i Hrvatske.

Za sezonu 2018/19. modificirana su pravila pa će se tako prvi dio lige igrati turnirski i to na način da će se na jednom mjesto okupe ekipe iz jedne skupine i odigraju po tri susreta. Odigrala bi se takva dva turnira nakon kojih bi uslijedila knock - out faza,a liga će promijeniti naziv u Central European Superleague.

U ovom natjecanju nastupit će vrlo kvalitetne ekipe iz središnjeg dijela Europe, a među prijavljenim ekipama su i četiri sastava koja su igrala Ligu prvaka. Varaždinski Starr je prvi nositelj u muškoj konkurenciji.

- Ne skrivamo ambiciju da ove sezone osvojimo CES. U prvom krugu natjecanja igraju se dva turnira u listopadu i studenom, dok će se na proljeće igrati po kup sistemu do finala. Izvučene su već skupine i nadamo se najboljem uz želje da svi budemo zdravi - rekao je Ronald Ređep predsjednik i igrač varaždinskog Starra.