Varaždinski Lumeni u velikom stilu osvojili Ligu prvaka limača

| 18.10.2016. u 11:16h | Objavljeno u Sport

Mali nogometaši varaždinske Škole nogometa Lumen superiorni su jesenski prvaci hrvatsko-slovenske „Male lige prvaka“ u kojoj nastupaju nositelji kvalitete nogometa iz dvije države u uzrastima U-8 i U-9. Nakon pet odigranih turnira po sistemu svatko sa svakim Lumeni su suparnike u ukupnom poretku ostavili 30 i više bodova iza sebe.

Igralo se u Ljubljani, Koprivnici, Mariboru pa Bregani, a završnom petom turniru domaćin je bila upravo varaždinska Škola nogometa Lumen, na stadionu Sloboda. Lumeni su na baš svakom turniru odnosili turnirsko prvo mjesto, a kako je natjecanje odmicalo tako je prednost pred konkurentima rasla.

Nakon prva dva turnira Lumene i Breganu dijelila su samo tri boda, onda je u Mariboru ta prednost povećana na devet bodova pred Breganom i čak 26 bodova pred trećom Olimpijom iz Ljubljane i tu je već bilo jasno da će mali Varaždinci teško ispustiti naslov.

Na četvrtom od pet turnira Bregana je skupila pet pobjeda u osam utakmica, ali i tu su Lumeni uzeli šest od osam i na završni turnir u Varaždin stigli s velikih 11 bodova prednosti.

Na stadionu Slobode Lumeni su u osam utakmica zabilježili svih osam pobjeda, uz jedan jedini primljeni pogodak i čak 24 postignutih! Redom su u uzrastu U-9 padali Slaven Belupo (2:0), mariborska Šola nogometa Galič (4:0), Bregana i Olimpija (po 1:0), a u mlađem U-8 uzrastu čak dupla efikasnost: Slaven Belupo 9:0, ŠN Galič i Bregana po 2:0, Olimpija 3:1.

Na kraju su Lumeni imali okruglih 100 osvojenih bodova ukupno, čak 28 više od drugoplasirane Bregane.