Varaždinski karatisti, članovi KK Međimurje, uspješni na 13. Kupu Sveti Nikola

| 5.12.2017. u 14:54h | Objavljeno u Sport

Članovi Karate kluba Međimurje iz Nedelišća, uoči odlaska na Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore, nastupili su na vrlo jakom karate turniru 13. Kup Sveti Nikola koji je u maloj dvorani Arene u Varaždinu okupio 600-tinjak natjecatelja iz 65 klubova iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Italije te Bosne i Hercegovine.

Međimurje je nastupilo sa 15 karatista i karatistica, a klupska zbirka medalja dopunjena je sa jednim osvojenim zlatom i srebrom te šest brončanih medalja. Od varaždinskih karatista u redovima Međimurja do zlata je stigao Luka Salihović u kategoriji mlađih kadeta do 52 kg gdje je u finalu bio bolji od Antonia Martića iz Sportslifea. Salihović se oprobao i u starijoj uzrasnoj kategoriji kadeta do 52 kg gdje je zaustavljen u drugom kolu.

Srebro je osvojio Dorian Kalajdžija u kategoriji kadeta do 63 kg. Nakon uvodne dvije pobjede u finalu gubi od mađarskog predstavnika Adama Dvoraka,  sudionika nedavnog Svjetskog prvenstva za kadete. Broncu je osvojio i Alen Zagorec u kategoriji kadeta iznad 70 kg.

Lovro Rozman osvojio je brončano odličje u kategoriji mlađih kadeta iznad 57 kg. U odlučujućoj borbi pobijedio je Lovru Tisuckog iz Karate kluba Max Ivankovo. Na korak do medalja stigao je Mateo Jakopanec u kategoriji kadeta do 57 kg.