Enes Garibović (desno) osvojio je vrijedne bodove za svjetsku rang listu

Varaždinski karatist Enes Garibović 5. na Karate Premier Ligi u Rotterdamu

| 25.3.2018. u 08:55h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Rotterdamu je održana Karate Premier Liga, svjetski turnir najvišeg ranga, kvalifikacijskog karaktera na kojem se skupljaju bodovi za plasman na Olimpijske Igre Tokyo 2020, na kojoj je Varaždinac Enes Garibović zauzeo peto mjesto.

Na turniru su mogli nastupiti najbolje plasirani karatisti svijeta u svojim kategorijama. U svakoj kategoriji bilo je najboljih 64 boraca po svjetskoj rang listi. Član Karate kluba Varaždin, seniorski reprezentativac Hrvatske, Enes Garibović nastupio je u kategoriji seniori do 75 kilograma. 

U 1. kolu bio je slobodan te je čekao pobjednika u meču između Nizozemca i Iranca. U 2. kolu borio se s domaćinom, Nizozemcem Nickom Gerreseom, kojeg je pobijedio rezultatom 5:0. U 3. kolu pobijedio je aktualnog europskog prvaka, te bivšeg svjetskog prvaka, aktualnog brončanog sa Svjetskog prvenstva, Talijana Luigi Busu rezultatom 3:3 (pobjedu odnosi borac koji je prvi napravio poen).

U četvrtfinalu Garibović je svladao višestrukog osvajača europskih i svjetskih odličja, Nijemca Noaha Bitscha, rezultatom 3:0. U polufinalu, Garibović u zadnjim sekundama meča izgubio rezultatom 1:0 od predstavnika Japana, Kena Nishimura, osvajač Premier Lige u Parizu ove godine.

U borbi za brončano odličje, Enes Garibović se borio s predstavnikom Azerbajdžana, Rafaelom Aghayevim, aktualnim svjetskim prvakom, od kojeg je izgubio rezultatom 5:0 i tako zauzeo 5. mjesto i osvojio vrijedne bodove za svjetsku rang listu.

Hrvatsku mušku seniorsku reprezentaciju u borbama vodio je izbornik Esad Garibović.