Varaždinski disc golf turnir Drava Forester okupio je 75 igrača iz 14 država Foto: Lagoda Disc Golf

Varaždinski disc golf turnir Drava Forester okupio je 75 igrača iz 14 država

VV | 10.11.2019. u 18:33h | Objavljeno u Sport

Tijekom proteklog tjedna, od 30. listopada do 4. studenog u Varaždinu je održan osmi međunarodni disc golf turnir "Drava Forester na kojem je nastupilo 75 igrača iz SAD-a, Singapura, Norveške, Finske, Njemačke, Švicarske, Austrije, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Srbije, Češke, Velike Britanije i Hrvatske.Natjecanje se odvijalo kroz tri runde po 20 staza koje su odigrane u petak, subotu i nedjelju, a za kraj je uslijedilo finalno natjecanje u kojem je pet najboljih u muškoj i ženskoj kategoriji pokazalo svoja znanja i umijeća pred brojnom publikom.
Poseban „šećer za kraj“ bio je rijetko viđen as (pogodak u koš s početne pozicije staze), s udaljenosti od 130m, kojeg je ubilježio pobjednik turnira, američki profesionalni disc golfer Philo Brathwaite. Kako je turnir snimala američka disc golf produkcija theDiscGolfGuy video ovog pogotka brzo je objavljen na njihovom YouTube kanalu te je do danas sakupio preko 40.000 pregleda.
Pobjedu u muškoj kategoriji je, očekivano, odnio baš Brathwaite, dok se na drugo mjesto plasirao nijemac Martin Doerken, a na treće još jedan amerikanac Jonny Rumble Pecunia. Uz njih u finalu su igrali i finac Ari Penttala te najbolje plasirani hrvat – Čakovčanec Mario Mesarić.
U ženskoj konkurenciji pobijedila je jedna od najboljih Europskoh igračica slovakinja Katka Bodova, dok je drugo mjesto pripalo mađarici Veroniki Tóth. Treće je osvojila slovenka Andreja Bernjak. Uz njih u finalnom natjecanju sudjelovale su, te podjelile četvrto mjesto, mlada zagrebčanka Ana Gorički i varaždinka Danica Pajtak.
Kako je Drava Forester zapravo sportsko-turističko događanje, po čemu je i poznato i jedinstveno u svijetu disc golfa, organizatori su za sudionike pripremili brojne sadržaje kojima su ispunili ovo petodnevno događanje.
Svi oni su, osim u sportu na terenu uz Arenu na Dravi, uživali u lokalnim znamenitostima, tradicijskim jelima i vinu, igrali disc golf igre, team building igre te se družili s drugim sudionicima, ali i ostalim stanovnicima Varaždina.
Da je organizacija događanja i ove godine u potpunosti uspjela govore i komentari te pohvale igrača na društvenim mrežama, a posebno vrijedi istaknuti činjenicu da je Terry Miller, vjerojatno najpoznatija medijska disc golf ličnost, u YouTube podcastu Smashboxx TV iznosio svoje doživljaje s turnira te komentirao da je ovo jedinstveno disc golf događanje koje svaki disc golfer mora uvrstiti u popis turnira na kojima želi sudjelovati.
Svi oni koji su ovih dana prateći događanja na turniru dobili i sami volju isprobati disc golf, kako bi to i realizirali, mogu se za informacije javiti tvrtki Lagoda Disc Golf ( Facebook @lagoda.disc.golf ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili pak Hrvatskom Flying Disc Savezu (Facebook @discgolfcroatia ili www.hfds.hr )

 

Označeno u
Galerija slika