Varaždinske Vidre na OP Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom osvojile 16 medalja

| 31.3.2021. u 09:09h | Objavljeno u Sport

U organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog plivačkog saveza za osobe s invaliditetom, Plivačkog kluba Cipal i Sportskog saveza osoba s invaliditetom grada Splita na bazenima Poljud u Splitu, uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera, održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom.Sudjelovalo je 70 plivača iz 15 plivačkih klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije.

Varaždinski Plivački klub Vidra, zbog mjera samoizolacije, nije bio u punom sastavu, a klub su predstavljali Ema Cesar, Sabina Kušter, Brunela Hrženjak i Nikola Kosec. Najuspješnija Vidra bila je Ema Cesar koja je prvi dan natjecanja osvojila dva zlata na 100 m prsno u aposlolutnoj i u juniorskoj kategoriji te drugi dan dva srebra na 100 m slobodno i 50 m prsno te broncu na 100 m leđno čime je pokazala da je promjena škole iz dvojezične u prirodoslovnu gimnaziju bila dobra i poticajna odluka.

Najbolju sportašicu s invaliditetom grada Varaždina za 2020. godinu Sabinu Kušter pripreme za operaciju su omele da pliva 100 posto, pa je prvi dan natjecanja osvojila tri bronce na 50 m slobodno, 100 m prsno i na 50 m leđno te drugi dan srebro na 100 m leđno i broncu na 50 m prsno

Brunela Hrženjak prvi dan osvojila je dvije bronce na 50 m slobodno i 50 m leđno te drugi dan zlato na 50 m prsno čime je potvrdila svoju dominaciju u prsnoj tehnici. Jedini muški predstavnik Vidre, jedan od najboljih plivača s Down sindromom u Europi Nikola Kosec zbog operacije uha i jednomjesečnog odmora izvan vode nije se pokazao u svom najboljem svjetlu osvojivši prvi dan dva srebra na 50 m leđno i 50 m slobodno te drugi dan zlato na 50 m leptir.