Tomislav Paljak, Radimir Čačić i Stjepan Cvek (s lijeva) Foto: Martin Novosel

Varaždinska županija pomaže NK Varaždinu u ostvarenju projekta Nogometne akademije

| 23.12.2019. u 11:25h | Objavljeno u Sport

Na današnjoj konferenciji za novinare u županijskoj palači,varaždinski župan Radimir Čačić i njegov zamjenik Tomislav Paljak su s predsjednikom NK Varaždin Stjepanom Cvekom, predstavili suradnju NK Varaždina i Varaždinske županije na projektu Nogometna akademija.

- Odluku, koju je donijela Županijska skupština i trajnog je karaktera do opoziva, izvršili smo i s 500 tisuća kuna podržali smo omladinske pogone NK Varaždin. Po modelu kojeg smo predložili ovog trenutka svoje obveze korektno izvršavaju Visoko i Vinica. Nezadovoljni smo činjenicom da se na samo te lokalne subjekte, kroz čisti, transparentan način financiranja, prebacuje ta društvena obveza, da se podrži tako popularan i masovan sport i to u segmentu gdje je riječ o djeci i osposobljavanju tih pogona. Nadam se i vjerujem da će u sljedećoj godini biti bolje, da će i neke i druge općine i gradovi prepoznati potrebu da se prati rad nogometne akademije, a s obzirom na to da se klub zove NK Varaždin očekujem da i Grad Varaždin bude prisutan u sustavnom i dugoročnom financiranju kluba. Klub se bori za ostanak u Prvoj ligi, s ozbiljnim izgledima da se to i realizira, iako nije lako jer proračun Varaždina nekoliko puta manji od proračuna konkurenata u ligi i jako je važno da dobije podršku od svih - rekao je Čačić.

Nogometna akademija u svom sastavu ima ekipe igrača od 8 do 18 godina, naglasio je Cvek.

- Ostvarujemo vrlo dobre rezultate s mlađim kategorijama i odluka Varaždinske županije jako će nam puno pomoći da vratimo nogomet u Varaždin na svoje mjesto, a mislim da idemo dobrim putem. Koristimo terene u Varaždinu u njegovoj okolici, dok smo na Gradskom stadionu osposobili treći teren, koji je 14 godina bio izvan funkcije. Teren s umjetnom travom, koja je imala vijek trajanja 10 godina, bio je star 15 godina i nedavno smo, donacijom Hrvatskog nogometnog saveza, dobili novu umjetnu travu, koju ćemo uskoro postaviti. Dio sredstava utrošit ćemo na smještajne kapacitete u sklopu stadiona, gdje će biti napravljen dnevni boravak za mlade igrače, s 14 do 15 kreveta - naglasio je Cvek.

NK_Varaždin_3.jpg

NK_Varaždin_2.jpg

NK_Varaždin_1.jpg

Čačić.jpg

Cvek.jpg