Sabina Kušter s trenericom Višnjom Bunić

Varaždinska Vidra Sabina Kušter briljirala na natjecanju u Sloveniji

| 4.6.2019. u 12:27h | Objavljeno u Sport

Na 6. Međunarodnom plivačkom mitingu u plivanju za osobe s invaliditetom u Brestenici pri Krškom u Sloveniji u organizaciji ŠD Plavalček sudjelovalo je 75 plivača iz 12 klubova iz četiri zemlje; Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije.  Kao predstavnici Hrvatske nastupili su članovi iz 6 kluba i to PK Zadar iz Zadra, PK Cibalia iz Vinkovaca, PK Marsonija iz Slavonskog Broda, Delfin iz Osijeka, Natator iz Zagreba i Vidra iz Varaždina.

Varaždinska Vidra Sabina Kušter plivala je 4 discipline; 50 m leđno, 50 m slobodno, 100 m leđno i kao članica hrvatske štafete 4 x50 m opravdala poziv da pliva za reprezentaciju osvojivši u svim apsolutnim kategorijama na 50 m leđno broncu, na 100 m leđno srebro te srebro u sastavu hrvatske štafete sa plivačima Josipom Starčić, Jurom Hanžek i Vitom Jeričević iz PK Natator iz Zagreba.

Vođa puta hrvatskog tima bio je stručni suradnik Hrvatskog plivačkog saveza za osobe s invaliditetom i trener PK Natatora iz Zagreba Ivan Perzel, prof.kineziologije. Sabinu su pratile njezina majka Đurđica Kušter i trenerica PK Vidra Varaždin Višnja Bunić, prof.kineziologije .