Ekipa ŠN Lumen koja je osvojila naslov na turniru u Ptuju

Varaždinska ŠN-a Lumen osvojila jaki međunarodni turnir u Ptuju

| 8.2.2017. u 12:37h | Objavljeno u Sport

Škola nogometa Lumen iz Varaždina osvajač je pozivnog 13. međunarodnog zimskog malonogometnog turnira za djecu do deset godina, odigranog u Ptuju.

- Ovo je natjecanje koje nama predstavlja EP u futsalu - istaknuo je zadovoljno voditelj varaždinske ŠN Lumen Tomislav Jelenski.
Sudjelovalo je 10 ekipa iz Slovenije, Srbije i Hrvatske, a Lumeni su bili u skupini A, gdje su uvjerlivo osvojili prvo mjesto pobjedama nad domaćom ŠN-a Drava Ptuj 4:0, zatim nad NŠ Mura 2:0, NŠ Marinko Galić 2:1 i SK Sturm iz Graza rezulatom 1:0.

U polufinalu su rezultatom 2:0 svladali NK Aluminij, a u finalu su nakon regularnih 0:0 poslije izvođenja penala rezultatom 6:5 bili bolji od SK Strum iz Graza. Lumen je prvi, dok je drugo mjesto pripalo SK Strum iz Graza, a treći je bio NK Aluminij iz Kidričeva.

Osim pehara za prvo mjesto u ŠN Lumen došle su i dvije pojedinačne nagrade, i to za najboljeg igrača proglašen je Matic Habjanič, a za najboljeg vratara Teo Serdarević.

Najbolji strielac bio je Pino Žeželj (Domžale). Za ŠN Lumen u Ptuju su, pod vodstvom trenera Tomislava Jelenskog, nastupili Pintarić, Tepšić, Jungić, Mužek, Sklepić, Serdarević, Tkalčec, Gajski i Habjanič.