Zlatna štafeta varaždinske Slobode s državnim rekordom Foto: ak sloboda

Varaždinska Sloboda s nacionalnim rekordom obranila naslov u mješovitim štafetama

| 2.5.2017. u 12:51h | Objavljeno u Sport

Na Prvenstvu Hrvatske u atletskim štafetama, koje je održano u Zagrebu, u mješovitoj štafeti na 4×100 metara slavio je varaždinski Atletski klub Sloboda, s ekipom u sastavu Mateja Jambrović, Lucija Pokos, Dražen Hudoletnjak i Karlo Marciuš, čime su obranili prošlogodišnji naslov. Dionicu su otrčali s vremenom 44,52, što je najbolji rezultat otkako se održavaju utrke miješovitih štafeta.

Članovi Slobode naslov nisu uspjeli obraniti u mješovitoj štafeti 4×400m (Jambrović, Dvorski, Dudek, Šalamon) jer su zbog ozljeda morali nastupiti u slabijem sastavu te su zauzeli nezahvalno četvrto mjesto.

Četvrti su bili i seniori na 4×200m (Novko, Dvorski, Jozepović, Šalamon), kao i kadeti u štafeti 100+200+300+400m (Tesla, Petrinjak, Glavač, Glavač).

Štafeta kadetkinja na istoj dionici (Šarkanji, Cesar, Leščak, Jambrošić) bila je diskvalificirana. Obrana naslova nije pošla za rukom ni seniorkama na 4×200m (Leščak, Dudek, Krebelj, Pokos), zbog greške na izmjeni štafetne palice.

I ove godine medaljama su se okitili najmlađi članovi Slobode. Limači su u sastavu Dino Blaži, Luka Leščak, Niko Purgarić i Janko Kišak osvojili bronce u štafetama 4×60 i 4×200 metara, dok su limačice u sastavu Iva Kelemen, Enia Aladrović, Jana Koščak i Stella Jurak u štafeti 4×200m osvojile  broncu.

Limačice su u istom sastavu u štafeti 4×60m u iznimno jakoj konkurenciji zauzele četvrto mjesto.