Varaždinska Druga gimnazija igrat će sutra za treće mjesto protiv Francuske

| 4.6.2016. u 17:01h | Objavljeno u Sport

U polufinalnom susretu na Europskom školskom nogometnom UEFA Euru, koje se do sutra igra u Francuskoj, hrvatska reprezentacija, sastavljena od učenika varaždinske Druge gimnazije, izgubila je danas od reprezentacije Turske rezultatom 3:0, poluvrijeme 2:0 i sutra će igrati za treće mjesto protiv Francuske.

U susretu za treće mjesto Hrvatska će vrsta igrati protiv Francuske, poražene iz drugog polufinala u nadmetanju s Bugarskom, i to na penale, nakon što je u regularnom dijelu susret završio 1:1.  Utakmica za treće mjesto i finale od 15 sati i 30 minuta igrat će se sutra na stadionu Mel u Lilleu, gdje su odigrana i današnja polufinala.

Uoči polufinalne utakmice protiv Turske Veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj Ivo Goldstein sa suprugom susreo se s ravnateljicom varaždinske Druge gimnazije Zdravkom Grđan kako bi dao direktnu podršku hrvatskoj nogometnoj ekipi. Susretu su nazočili i predsjednik ISF-a( International School Sport Federation) Laurent Petrynka, dopredsjednik ISF-a Stelios Daskalakis, predsjednik organizacijskog odbora SCHOOL EURA France Fabrice Boitez i šefica delegacije Ivana Putarek.

Hrvatska reprezentacija, sastavljena od učenika varaždinske Druge gimnazije, je na putu do današnjeg polufinala u jučerašnjem četvrtfinalu nakon penala sa 4:3 bila bolja od Cipra, jer je nakon 90 minuta rezultat bio 0:0. Prije toga hrvatski su nogometaši igrali su u skupini C gdje su ostvarili maksimalne tri pobjede, a naša je vrsta bila bolja od Belgije 2:0, Švicarske 4:0 i Njemačke rezultatom 6:0.

Inče, odlukom Hrvatskoga školskoga sportskog saveza Druga gimnazija iz Varaždina dobila je priliku da sa svojom školskom muškom nogometnom ekipom predstavlja Hrvatsku sudjelujući na Europskome školskome nogometnom UEFA Euru 2016., koje se igra u gradovima Lille i Lens, a završava sutra.