Ekipa STK Varaždin koja je pobijedila ekipu TIS-a

Varaždinke u derbiju 5. kola Superlige bolje od TIS-a

| 5.11.2017. u 09:53h | Objavljeno u Sport

U ženskoj stolnoteniskoj Superligi, 5. kolo donijelo je još jedan derbi u kojem su sudjelovale stolnotenisačice Varaždina. Trener ekipe Saša Suhodolčan opet je zaigrao u novoj postavi, s kojom još nije igrao ovo prvenstvo, no navike se nisu promijenile. Ekipa STK Varaždin pobjedila je lanjske finalistice superlige, ekipu TIS-a rezultatom 4:1 i učvrstile najave prije sezone o ulasku u finale superlige.

Prvi susret donio je najveću dramu, gdje je u sudaru dviju najboljih „lovkinja“ lige, bolja bila varaždinka Ivana Malobabić, izborivši pobjedu u petom setu rezultatom 11:9, nakon gotovo jednog sata borbe.

U drugom meču, Tena Kovaček izgubila je od Klare Bardač, da bi ponovno vodstvo domaćoj ekipi donijela Petra Petek rutinskom pobjedom (uz jedan izgubljeni set) protiv Nataše Skočilović.

U susretu parova, par Petek - Malobabić uz manje probleme pobijedio je par Jazbec – Skolčilović rezultatom 3:1, da bi posljednji pečat novoj pobjedi donijela Ivana Malobabić, glatkom pobjedom nad Bardač rezultatom 3:0.

Nakon pet kola novog prvenstva ekipa Varaždina dijeli drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici sa ekipom Aquaestila, koju je pobijelila u prvom kolu, i vrlo je izgledna druga pozicija na kraju polusezone.