Ekipa STK Varaždin koja se suprotstavila sastavu Dr Časla Foto: stk varaždin

Varaždinke u derbiju 2. kola pružile jak otpor aktualnim prvakinjama

| 8.10.2019. u 14:32h | Objavljeno u Sport

U derbiju 2. kola HEP Superlige za stolnotenisačice ekipa Varaždina poražena je na domaćem terenu od aktualnog prvaka Hrvatske ekipe Dr.Časla rezultatom 3-1. Susret su otvorile domaća Petra Petek i Ivana Tubikanec gdje je u neizvjesnom meču slavila gostujuća igračica rezultatom 3-2. Taj meč je odredio i daljnji tijek susreta, jer da su domaćini poveli igrao bi se daleko neizvjesniji meč.

U drugom meču iskusna internacionalka u dresu Dr.Časla Ni Xie pobijedila je domaću igračicu Karlu Franović i dovela gostujuću ekipu do rezultata 2-0. U trećem meču igrao se odličan stolni tenis između domaće Ivane Malobabić i Mirele Đurak. Slavila je Ivana Malobabić koja je pokazala odličnu formu i pobijedila rezultatom 3-2.

Tada su za stol stale Petra Petek i gostujuća Ni Xie gdje igračica zagrebačke momčadi slavila rezultatom 3-1 i time donijela ukupnu pobjedu za ekipu STK Dr.Časla rezultatom 3-1. Ukupno gledano meč je bio jako kvalitetan i možda je mogao otići na stranu domaće ekipe da je u prvom meču Petra Petek uspjela pobijediti Ivanu Tubikanec. Raduje da se ekipa Varaždina ravnopravno nosila s prošlogodišnjim prvakom Hrvatske i finalistom Lige prvakinja.