Varaždinke pobijedile TIS u Zagrebu i osigurale minimalno treće mjesto uoči play offa

| 13.2.2018. u 12:00h | Objavljeno u Sport

U unaprijed odigranom susretu 14. kola ženske stolnoteniske Superlige, ekipa Varaždina gostovala je jučer kod prošlogodišnjih finalistica, ekipe TIS-a iz Zagreba. Varaždinke su još jednom protiv pokazale da im je forma u uzlaznoj putanji i pobijedile rezultatom 4:1. Istovjetan rezultat bio je i u jesenskom dijelu prvenstva, kada su Zagrepčanke gostovale u Varaždinu.

U prvom meču susrele su se dvije najbolje lovkinje Superlige, Ivana Malobabić protiv Ide Jazbec. Kao i u prvom dijelu sezone pobjedu je odnijela varaždinka rezultatom 3:1 nakon gotovo 50 minuta iscrpljujuće borbe. U drugom meču Petra Petek je nakon nešto slabijeg ulaska protiv Nataše Skočilović (izgubila prvi set 11:9) dobila tri seta zaredom i dovela gošće u vodstvo 2:0.

Najveću napetost donio je treći meč gdje su igrale domaća juniorska reprezentativka Klara Bardač protiv kadetske reprezentativke, varaždinke Tene Kovaček. Kovaček je dva puta sustizala vodstvo Klare Bardač, da bi u petom setu nakon vodstva Kovaček od 3:0, domaća igračica dobila 7 poena zaredom i usmjerila pobjedu za smanjenje vodstva varaždinske ekipe.

Par Petek – Malobabić odigrao je još jedan dobar meč i rezultatom 3:1 donijele gostujućoj ekipi treći bod, da bi konačnu potvrdu gostujuće pobjede STK Varaždina ostvarila Petra Petek pobjedom protiv Ide Jazbec 3:0 čime je još jednom dokazala da je trenutno prva igračica superlige.

Ovom pobjedom ekipa Varaždina je gotovo sigurno osigurala minimalno treće mjesto Superlige prije play offa.