Iako rekreativka Karla Čović je na Svjetskom prvenstvu bila bornčana Foto: karla čović

Varaždinka Karla Čović treća na Svjetskom prvenstvu u ultra triple Ironmanu

| 13.7.2017. u 09:33h | Objavljeno u Sport

Varaždinska triatlonka Karla Čović sudjelovala je u austrijskom Bad Blumau na Svjetskom prvenstvu u ultra triple Ironmanu te osvojila treće mjesto. Prvo je na rasporedu bilo plivanje, 11,4 kilometara u bazenu.

Čović je jedina plivala bez neoprenskog odijela, a zadatak je ispunila za 4:06:40. Nakon što je svladala vodenu trasu biciklom je trebala proći trasu od 540 kilometara. Sa stajanjem za hranu i par grijanja u vreći i šatoru, a bez spavanja, Čović je na taj dio potrošila 26.34.29.

Nakon bicikliranja uslijedio je prvi maraton, od 126.6 kilometara, kojeg je odradila za 25.10.02. Ukupno vrijeme u kojem je savladala triatlon iznosilo je 56.53.46, sa samo sat vremena spavanja.

Osim Čović nastupile su još dvije žene, profesionalne sportašice, koje mnogo vremena provedu trenirajući, dok je Karla, koja je bila brončana, zaposlena i priprema se kada joj to radne obaveze dozvoljavaju.

- Ovaj put cilj je bio uzeti medalju pod svaku cijenu. Puno lakše sam riješila ovaj triatlon, nego prošle godine. Puno sam više trenirala, jaka glava, jako srce - naglasila je Karla Čović, dodavši da to sve ne bi bilo moguće bez podrške njenih prijatelja, uz zahvalu tati, psu Fumi Ironu, supporterima Biljani Cmrečki, Josipu Šoparu, Nikoli Podhraškom, bike serviseru Ivoru Fischeru i svima koji vjeruju u nju.

Nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u ultra triple Ironmanu Karlu Čović uskoro očekuje novi izazov - Ironman, 29. srpnja u Mađarskoj.