Varaždincu Petru Runcu naslov prvaka sa srednjoškolskom ekipom iz predgrađa Chicaga Foto: FOTO: Renee Kontos

Varaždincu Petru Runcu naslov prvaka sa srednjoškolskom ekipom iz predgrađa Chicaga

| 27.1.2017. u 13:27h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Varaždinski hrvač Petar Runac, aktualni kadetski prvak Hrvatske u kategoriji do 130 kilograma, sin izbornika hrvatske hrvačke reprezentacije i predsjednika HK Vindija Alena Runca,  nalazi se na kratkoročnoj razmjeni učenika u Deerfieldu, predgrađu Chicaga, gdje je učenik trećeg razreda tamošnje srednje škole.

Zajedno s pohađanjem srednje škole, Petar Runac standardan je član školske ekipe, Deerfield highschool wrestling teama, koja je osvojila naslov prvaka u konferencijskoj hrvačkoj ligi srednjih škola, u kojoj se natječe 14 momčadi.

Runac je prve dvije godine srednje škole završio u varaždinskoj Gospodarskoj školi, a u tijeku su razgovori sa  srednjom školom u Deerfieldu, koju je inače pohađao i sin Tonija Kukoča, jer želja je uprave škole da Petar kod njih završi i četvrti razred te da im i dalje bude na raspolaganju u školskoj hrvačkoj ekipi.

Petar Runac je od Zajednice sportskih udruga grada Varaždina bio proglašen Nadom varaždinskog sporta 2015.,  a na nedavnoj godišnjoj svečanosti HK Vindija proglašen je najuspješnijim kadetom kluba u 2016.