Varaždinci u kampu za mlade u orijentacijskom trčanju u Parku prirode Papuk Foto: Ilustracija

Varaždinci u kampu za mlade u orijentacijskom trčanju u Parku prirode Papuk

VV | 5.7.2021. u 17:44h | Objavljeno u Sport

U završnici međunarodnog projekta CBC-ORENT II, Orijentacijski klub "Varaždin“ sudjelovao je u kampu za mlade u orijentacijskom trčanju, koji je održan od 24. do 27. lipnja ove godine u Parku prirode Papuk.

Na kampu su sudjelovali juniori i kadeti iz Orijentacijskog kluba "Varaždin“ i mađarskog partnera Tajfutasert Pecs Alapitvany. Ovaj četverodnevni trening kamp na Papuku bio je izuzetno koristan za sve sudionike jer su mladi orijentacisti izmjenjivali iskustva u tehnikama orijentiranja s mađarskim kolegama. Zadnjeg dana kampa provedeno je natjecanje kako bi sudionici mogli iskušati svoje novo stečeno znanje, a prema rezultatima natjecanja može se zaključiti da su juniori i kadeti na natjecanju uložili svu svoju snagu i vještine kako bi se iskazali i bili spretniji od svojih kolega.

Sudjelovanjem na kampu i provedbom završnog natjecanja juniori i kadeti su uz postignute sportske uspjehe savladavanjem orijentacijskih staza i zadataka ostvarili veliko sportsko prijateljstvo.

Projektom CBC-ORIENT II ostvareni su ciljevi jačanja imidža i prepoznatljivosti orijentacije kao zelenog sporta s puno izazova i avantura, osigurana osnovna infrastruktura za organizaciju orijentacijskih događaja i aktivnosti, pružanje partnerske pripomoći pri organizaciji visokokvalitetnih orijentacijskih događaja poštujući načela zaštite okoliša, širenje temelja za dugoročno i održivo partnerstvo između hrvatskih i mađarskih orijentacijskih klubova u orijentacijskom sportu.

Orijentacijski klub "Varaždin“ zahvaljuje se Orijentacijskom klubu "Sova“ iz Šećerana na istupanju orijentacijskih karata za provedbu kampa.