Leonard Vuk bio je strijelac pogotka u 13. minuti susreta Foto: Krešimir Đurić

Varaždinci golom Vuka u derbiju 8. kola pobijedili Slavoniju

| 8.10.2016. u 17:08h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Derbi susret 8. kola između dvije vodeće momčadi Treće HNL Istok, Varaždina i Slavonije, okupio je oko 800 gledatelja, a zasluženo je pripao momčadi Varaždina rezultatom 1:0, koja je time došla i do sedme pobjede ove sezone. U prvom dijelu domaćin je imao više od igre i veći broj prilika i na odmor se otišlo zasluženim vodstvom Varaždinaca,

Prva prilika za varaždinsku momčad bila je već u 3. minuti. Akcija je išla po lijevoj strani preko Drožđeka, koji je prebacio loptu u desnu stranu kaznenog prostora za Vuka, a on je dao povratnu loptu za Jerteca. On je sa šest sedam metara pucao u desnu stranu gola vratara Vasića, koji je uspio obraniti njegov udarac. Jertec se ponovno našao u prilci za gol u 6. minuti. Nakon udarca Vuka s desne strane, Vasić je kratko odbio loptu u svoju u lijevu stranu kaznenog prostora, gdje ju je dočekao Jertec, pucao, ali ponovno je kao pobjednik izašao vratar Vasić.

U 9. minuti nakon greške Režiča Boban je s desne strane kaznemog prostora poslao loptu prema praznoj mjreži, ali ju je prije desne vratnice gola Galošija Juraj Maks Čelić skrenuo u teren. U 10. minuti Režić je iz slobodnog udacra desno iskoso pogodio vanjski dio mreže. Zasluženo vodstvo Varaždinaca uslijedio je u 13. minuti, a strijelac prekrasnog pogotka, s oko 25 metara desno iskosa na dodavanje Drožđeka bio je Leonard Vuk. On je lijevom nogom pogodio loptu koja je završila u desnoj strani gola nemoćnog Vasića.

U 22. minuti s tridesetak metara iz slobodnog udarca prijetio je Režić, vratar Vasić kratko odboja loptu na koju je natrčao Novoselec i pogodio vanjski dio mreže. U poluvremenu je u svlačionici ostao Filip Srpak, a umjesto njega priliku je dobio Dino Kresinger, koji je u 48. minute sa 17 metara pucao zamalo iznad grede gola gostiju.

U 56. minuti gužva u kazenom prostoru Varaždinaca. Nakon kornera gostiju s lijeve strane Galoši je pogriješio u primanju lopte, koja je doša do Valentina Podobnika, no vratar Galoši je obranio udarac i tako ispravio svoju pogrešku. U 64. minuti trener Miljenko Telebar odlučio se na drugu zamjenu, umjesto Josipa Golubara u igru je ušao Stjepan Oštrek. u drugom poluvremenu igra je dosta pala u odnosu na prvih 45 minuta i gledatelji nisu imali prilike vidjeti puno prilika, no na kraju je najvažnija nova sedma pobjeda.

U slijedećem kolu momčad Varaždina bit će gost Osijeka, a na svom će stadionu u sklopu 10. kola 22. listopada ugostiti Vukovar 1991.