Varaždinac Radoslav Rogina je jedan od dvojice hrvatskih vozača na ovogodišnjem CRO Raceu

Varaždinac Radoslav Rogina zauzeo 46. mjesto u današnjoj 1. etapi CRO Racea

| 1.10.2019. u 16:37h | Objavljeno u Sport

Varaždinac Radoslav Rogina (40),član slovenskog Adria Mobila, zauzeo je 46. mjesto u današnjoj, 210 kilometara dugoj prvoj etapi biciklističke utrke kroz Hrvatsku, koja se održava pod imenom CRO Race. Današnja prva, ujedno i najduža  etapa CRO Racea vozila se od Osijeka do Lipika, a Rogina je jedan od dvojice hrvatskih biciklista na utrci. Pobijedio je slovenski biciklist Marko Kump (4:27:29), član Adria Mobila.

Utrka u šest etapa, a obuhvatit će više od tisuću kilometara diljem Hrvatske i uvrštena je u kalendar Svjetske biciklističke organizacije (UCI) i rang kvalifikacije utrke 2.1., okupila je 117 vozača, četiri World tour ekipe, a najveća imena ovogodišnjeg "CRO Racea" su Britanac Adam Yates, član australske momčadi Mitchelton-Scott i Slovenac Matej Mohorič, vozač Bahrain-Meride.

Do kraja tjedna pred vozačima će biti još jedna etapa od 183 km (Slunj-Zadar), tri etape od oko 150 kilometara (Okrug-Makarska, Starigrad-Crikvenica i Sveta Nedelja-Zagreb), dok će "kraljevska" peta etapa s najviše uspona od Rapca do Platka biti dugačka tek 136 km. Sutrašnja druga etapa vozit će se od Slunja do Zadra, dužine 186 kilometara.