Varaždinac Ivica Bonino Hasan ekipno drugi, a pojedinačno peti na svijetu

Napisao/la: -
Ivica Bonino Hasan poznato je ime u svijeru sportskog ribolova Ivica Bonino Hasan poznato je ime u svijeru sportskog ribolova

U Srbiji je održano 19. svjetsko prvenstvo u lovu ribe na plovak za osobe s invalidnošću i 10. svjetsko prvenstvo za veterane, na kanalu rijeke Tise u Kanjiži. Nastupilo je 10 reprezentacija u kategoriji invalida i 16 u kategoriji veterana, Hrvatska je jedanaesti put sudjelovala kod invalida, a drugi put kod veterana.

Za reprezentaciju osoba s invaliditetom su nastupili Željko Kljajić, Mensur Rošić, Nikola Geček, Ivica-Bonino Hasan ( natjecatelji ), Željko Geček ( trener 1 ), Dražen Filipović ( trener 2 ), Dragutin Peter, Luka Hrupek, Kristijan Kosmačin ( službeni pomagači ).

Hrvatska reprezentacija osoba s invaliditetom je osvojila ukupno 2. mjesto ekipno. Hrvatska je oba dana odlično lovila ( osvojeno 3. i 4. mjesto ), ribolov je bio zahtjevan, lovilo se malo i prilično sitne ribe, a odlučila je taktika kombiniranja ribolova kratkim i duljim štekama te direktašima i odlična logistika koja je prilagodila mamce i hrane za primamljivanje za takav ribolov.

Prvo mjesto osvojila je Italija, a treće Belgija. U pojedinačnom plasmanu 1. mjesto je osvojio mađar Gurisatti Gyula, a Ivica-Bonino Hasan, član ŠRK Varaždin-Interland VDE, je 5. na svijetu. I ostali su naši natjecatelji bili dobri, ivančanin Nikola Geček plasirao se na 9.mjesto od 45 natjecatelja.

Ribolov na uskom i plitkom kanalu Kanjiža, koji je inače bistra i stajaća voda je bio zahtjevan, lovilo se malo i dosta sitne ribe, a odlučila je taktika kombiniranja ribolova kratkim i duljim štekama te direktašima. Najviše se koristila tehnika kratke i dulje šteke na male bačvice od 0,2 do 2 g. Lovilo se i direktašima pod obalom, ali više krupnije ribe je bilo na šteki.

Najviše je bilo vrste ribe patuljasti somić, babuška, mali šaran, deverike, krupatice, sunčanice, žutooke i male uklije. Koristili su se svi mamci, a najviše crvi, gliste, fuji i verdevas. Ribe su bile u prosjeku od 20 – 50 g, a bonus ribe od 0,2 kg – 0,5 kg, a za prvo mjesto u sektoru trebalo je uloviti između 1,5 do 4 kg ribe.

Za reprezentaciju veterana su nastupili Tihomir Hunjak, Rajmond Pokrivač, Mišo Minanov, Dragutin Filipašić i Goran Puljić ( natjecatelji ), Marijan Šest ( trener 1 ), Marko Kutlić ( trener 2 ). Hrvatska reprezentacija veteran zauzela je 9. mjesto što je dobar plasman, a svaki slijedeći uz bolju organizaciju može donijeti i bolji plasman.

U pojedinačnom plasmanu najbolji je bio Varaždinac Tihomir Hunjak ( Varaždin-Interland VDE ) koji je natjecanju završio na 21. mjestu što je vrlo dobar rezultat, u konkurenciji od 73 natjecatelja. Pojedinačni prvak je Francois Bergault iz Francuske. Staza za veterane je bila malo nizvodnije od invalida, a ribolov je bio identičan.

Ekipno su prvi Francuzi koji su savršeno odlovili  loveći i sitne ribe na kraću šteku i veće na dulju šteku. Veterani su lovili 4 sata i zato su težine ulova bile malo veće.

Dražen Novosel

Novinar

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.