Ivanu Krešu ovo je prva titula veteranskog prvaka Hrvatske koju je pridodao dosadašnjim sjajnim rezultatima

Varaždinac Ivan Kreš najbolji veteran Hrvatske u bowlingu

| 28.10.2018. u 19:46h | Objavljeno u Sport

Član varaždinskog Bowling kluba Medonja Ivan Kreš pobjednik je ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u bowlingu za veterane. Do novog velikog uspjeha u svojoj bogatoj sportskoj karijeri došao je danas u Zagrebu. Uvjerljivo je nadmašio  konkurente prvo u kvalifikacijskim igrama kada je srušio najviše čunjeva ( 832 čunja iz četri igre )  te se s prvog mjesta plasirao u polufinale.

U ravnopravnoj borbi do posljednjeg bacanja u borbi za finale nadmašio je Zorana Preleca iz TNT-a  rezultatom  172:170.  I u finalu je vodio oštru borbu protiv Krunoslava Šrtumla iz BK Purger, ali su mirnoća i iskustvo prevagnuli u korist najboljeg  varaždinskog igrača koji je finale dobio  157:148.

Nakon dva druga i jednog trećeg mjesta, ovo je Krešu prva titula veteranskog prvaka Hrvatske koju je pridodao dosadašnjim sjajnim rezultatima. Ujedno, odlična je to najava dobre forme s kojom Ivan Kreš za tjedan dana putuje u Las Vegas, gdje će kao pobjednik hrvatskog Kupa nastupiti na jednom od najprestižnijih natjecanja, svjetskom bowling kupu 54. QubicaAMF Bowling World Cup.

Uz malo sreće, sudeći prema posljednjim rezultatima,  Kreš se može nadati  dobrom plasmanu među najboljim bowlingašima svijeta.