Varaždin je zasluženo pobijedio Belišće Foto: Krešimir Đurić

Varaždin željenom pobjedom ušao u novu sezonu Treće HNL Istok

| 27.8.2016. u 19:12h | Objavljeno u Sport

Golovima Dine Kresingera u 49. minuti i Matije Kolarića u 68. minuti momčad Varaždina je danas potpuno zasluženo na svom stadionu u susretu 1. kola Treće HNL Istok pobijedila sastav Belišća 2:0, poluvrijeme 0:0.

Iako su bili na klupi za pričuve Jagačić i Jertec zbog ozljeda nisu bili na raspolaganju treneru Miljenko Telebaru. U prvom dijelu Varaždin je imao više loptu u nogama, bolje akcije, ali je nedostajao završni udarac. Isto tako dojam je da je domaćin puno toga pokušavao ubačajima s bočnih pozicija, koje je uspješno probijao, ali je obrana Belišće bez poteškoća odnosila visoke lopte koje su ubačene u njihov kazneni prostor.

Prva opasnija akcija zbila se u 23. miniti, nakon ubačaja Šafarića iz slobodnog udarca. Srpak se našao sam pred vratarem Petrovićem, ali je bio prekratak i nije uspio glavom zahvatiti loptu, koja je zatim završila u rukama gostujućeg vratara. U 26. minuti Jelić se prvi od gostujućih igrača našao pred golom Varaždina, ali je pucao desno iskosa sa zemlje i lopta je otišla preko gola.

U 31. minuti nakon oduzete lopte gostujućem sastavu Srpak je krenuo po lijevoj strani u kazni prostor Belišća, ali je njegov udarac završio pored gola. U 35. minuti s oko 30 metara po sredini gola udarac je prema golu Varaždina uputio Lacković, ali je Galoši bio mjestu. U 43. minuti Kresinger na dodavanje Sambolca s desne strane pucao preko grede gola Belišća.

Varaždin je napadački krenuo i u drugom poluvremenu, a već u 2. minuti nastavka, nakon kornera s desne strane, Kresinger je pucao glavom ali točno u golmana Petrovića. Kresinger, koji je igrao pod blokadom, ipak je postigao gol i to u 49. minuti, nakon prodora i ubačaja Vuka s desne strane. Kresinger je bio najviši u skoku kod desne vratnice gola Belišća i loptu je glavom pospremio u mrežu.

U 60. minuti sjajan udarac Vuka s oko 20 metara u lijeve gorni kut gola Belišća, ali je vratar Petrović krajnim naporom loptu skrenuo u korner. Na 2:0 povisio je sjajnim udarcem s oko 20 metara Matija Kolarić, koji je dodavanje Golubara pospremio pod gredu gola Belišća. U 78. minuti Golubar je pokušao s oko 30 metara, ali je lopta otišla pored lijeve vratnice gola Belišća.

Stadion Varteksa, gledatelja: 350

Strijelci:1:0 Dino Kresinger 49., 2:0 Matija Kolarić 68.

Žuti kartoni: Lacković, Vučički,Skenderović

Varaždin: Galoši, Čelić, Vuk, Šafarić, Režić, Oštrek (od 80. Conjar), Kresinger ( od 74. Marić), Kolarić, Sambolec, Srpak, Golubar Trener: Miljenko Telebar

Belišće: Petrović, Kupanovac (od 87. Magić), Žaja, Lacković, Milić, Skenderović, Eling (od 63. Šafar), Jelić, Vučički, Blažević, Mijatović ( od 84. Matoković)

Suci: Dino Sabljić (Stara Plavnica), Goran Pervan (Bjelovar), Hrvioje Tomić (Bjelovar)