Goran Šegović sveukupni pobjednik memorijalnog šahovskog turnira u spomen na Želimira Rodeka

| 9.11.2015. u 08:05h | Objavljeno u Sport

Šahovski turnir u spomen na prerano preminulog istaknutog varaždinskog šahovskog djelatnika Želimira Rodeka održan je u Varaždinu u dvorani Županijskog nogometnog saveza. Ovaj brzopotezni turnir organizirali su Šahovski savez varaždinske županije i ŠD „Varaždin“.

Na turniru je sudjelovalo 57 šahista iz varaždinske i međimurske županije. Igralo se po švicarskom sistemu, uz tempo od 10 minuta po svakom igraču. Nakon odigranih 7 kola, dobiveni su i pobjednici po kategorijama.

Prvo mjesto među juniorima do 18 godina osvojio je David Lesar član ŠK „Stridon“ iz Štrigove. U kategoriji veterana iznad 60 godina pobijedio je Stjepan Radić član ŠK „Lepoglava“. Ukupni pobjednik ovog memorijalnog šahovskog turnira sa 6 osvojenih bodova, bez poraza,bio je član ŠD “Varaždin“, majstorski kandidat, Goran Šegović.

Odmah iza njega, s istim brojem bodova, ali s nešto slabijim dodatnim kriterijima, plasirali su se također majstorski kandidati, Vladimir Lovrenčić iz ŠD „Međimurje“ i Alberto Maltar iz ŠK Gornji Mihaljevec.

Turnir je sudio državni sudac Vladimir Hanjš. Organizatori turnira zadovoljni su odazivom i nadaju se da će turnir postati tradicionalan.