Varaždin je ove sezone tri puta izgubio od Hajduka Foto: Krešimir Đurić

Varaždin večeras na praznom Poljudu gost Hajduka

| 16.6.2020. u 09:50h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 29. kola danas se nastavlja HT Prva hrvatska nogometna liga, a momčad Varaždina bit će gost splitskog Hajduka. Susret će se igrati u 18 sati i 55 minuta na stadionu Poljud,bez gledatelja jer je splitski klub kažnjen s dvije utakmice bez prisustva gledatelja zbog prekršaja počinjenih na utakmici Hajduk - Dinamo odigranoj 4. ožujka na Poljudu.

Zbog tri žuta kartona u varaždinskoj momčadi neće biti Tkalčića,a zbog ozljeda su upitni Obregon, Špičić i Perković, ali se u kadar vraća Drožđek, kojeg nije bilo u momčadi na susretu protiv Rijeke zbog tri žuta kartona.

- Bit će to utakmica vrlo slična nadmetanju s Rijekom, a ako će mo biti hrabri i primorati Hajduka da se mora braniti u nekim situacijama onda smo na dobrom putu. Vjerujem da ćemo biti hrabriji i okomitiji, samo da smanjimo pogreške u našoj igri, a kojih smo malo radili u utakmici s Rijekom. Hajduk se dva puta izvukao protiv Intera i Istre 1961, a mi dolazimo iskoristiti njihove slabosti koje imaju - rekao je trener Varaždina Samir Toplak, uoči večerašnjeg nadmetanja na Poljudu.

Trener Hajduka Igor Tudor u današnjem susretu ne može računati na Ardijana Ismajlija koji je u Puli dobio treći žuti karton, a u konkurenciju se vraća Samuel Eduok koji je iz istog razloga propustio dvoboj protiv Istre 1961.

- Mogu najaviti da će biti novih igrača i promjena u sastavu, idemo pokušati radom dignuti kvalitetu naše igre u svakom segmentu. Želimo biti opasniji, bolji, stvarati više šansi - između ostalog je rekao trener Bijelih.

Glavni sudac utakmice bit će Ivan Vučković iz Zagreba, pomagat će mu Jerko Crnčić iz Vrbovca, Luka Pušić iz Zagreba te sutkinja Ivana Martinčić iz Koprivnice. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR suca je Robi Kezele iz Rijeke.