ilustracija

Varaždin umjesto Zagreba domaćin 63. EP-a juniora i kadeta u stolnom tenisu

Varaždinske vijesti/HSTS | 11.3.2021. u 10:03h | Objavljeno u Sport

Izvršni odbor Europske stolnoteniske federacije prihvatio je izmjenu domaćinstva za 63. Europsko prvenstvo juniora i kadeta, koje se u srpnju treba igrati u Hrvatskoj. Tako će se EYC 2021. umjesto u Zagrebu igrati u Varaždinu.

Razlog je pandemija COVID-19 te nemogućnost provedbe svih sigurnosnih mjera u Zagrebu te problem sa smještajem jer hotel Panorama nije u funkciji. Grad Varaždin i gradonačelnik Ivan Čehok su prihvatili pokroviteljstvo nad jednim od najvažnijih stolnoteniskih natjecanja za mlade te će se turnir igrati u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin od 18. srpnja do 1. kolovoza 2021.

Zamjenik predsjednika ETTU-a Pedro Moura obavijestio je IO da će novi kontinentalni sporazum, WTT i svjetska ljestvica, biti među temama o kojima će se raspravljati na predstojećem sastanku s predstavnicima ITTF-a u Dohi. Izvršni odbor odobrio je program rebrendiranja ETTU-a, kao i dogovorio novi dizajn logotipa.

Potpredsjednik Vladimir Samsonov obavijestio je nazočne o sastanku odbora Lige prvaka na kojem su predstavljene moguće strukture za Ligu prvaka 2021.-2022. Svi klubovi koji sudjeluju bit će pozvani dati svoje prijedloge i komentare.

Zabilježeno je da će se posljednji krug Europskog kupa održati 6. - 9. svibnja (žene) i 12. - 15. svibnja (muškarci). Izvršni odbor pristao je nastaviti sudjelovati na 3. Europskim igrama 2023. godine i zatražiti povećanje kvote za sportaše u korist ekipnog natjecanja. Wales je odustao od organizacije Europskog veteranskog prvenstva 2022. zbog neizvjesnosti oko pandemije Covid-19 te će se otvoriti natječajni postupak za pronalaženje novog organizatora. Također, odobrena je i promjena domaćinstva za europske kvalifikacije za Olimpijske igre, koje će se od 21. - 25. travnja 2021. održati u portugalskom gradu Guimaraesu.

 

Označeno u