Varaždin u V. Gorici osvojio bod, Radošević u 90. minuti obranio udarac Suka s bijele točke Foto: screenshot MAXSPORT 1

Varaždin u V. Gorici osvojio bod, Radošević u 90. minuti obranio udarac Suka s bijele točke

| 18.1.2023. u 16:57h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice u velikoj Gorici, Varaždin je osvojio bod. Domaćin je u završnici susreta mogao doći do gola, a možda i do pobjede, U 90. minuti Radošević je obranio udarac Suka s bijele točke. Suk je pucao poluvisoko u lijevu stranu gola Radoševića, koji je pročitao njegovu namjeru i obranio udarac, Kaznenom udarcu prethodio je prekršaj Stolnika nad Jurićem u kaznenom prostoru Varaždina. Nakon odigranih 96 minuta posjed lopte je bio na strani Varaždina,64 posto, dok je Gorica imala 11 udaraca prema golu od kojih su 3 bila u okvir gola. Varaždin je imao 5 udaraca prema golu, od kojih su dva bila u okvir gola. U nedjelju u 18. kolu od 17.10 sati u Varaždinu će gostovati Lokomotiva.

U 4. minuti nadoknade vremena izmjena kod Varaždina, umjesto Šege u igri je Domjanić.

Šest minuta sudačke nadoknade vremena.

U 90. minuti Radošević je obranio udarac Suka s bijele točke. Suk je pucao poluvisoko u lijevu stranu gola Radoševića, koji je pročitao njegovu namjeru i obranio udarac,

U 88. minuti kazneni udarac za Goricu, Stolnik je oborio Jurića, koji je dobio loptu u kazneni prostor od Majstorovića. Stolnik je Juriću uklizao i oborio ga, a sudac pokazao na bijelu točku. Sudac Lovrić provjerava u konzultaciji s VAR sobom.

U 86. minuti izmjena kod Gorice, umjesto Vojtka u igri je Matković.

U 84. minuti Kolarić s 20 metara lijevo iskosa puca točno u Banića. peti udarac Varaždina prema golu, drugi u okvir gola.

U 80. minuti umjesto Perića u igri je Herrera.

U 78. minuti nakon duela s Vojtkom Perić je ostao ležati na travi na sredini terena. Čini se da nije bilo kontakta. Ukazuje mu se pomoć. Perić će na nosilima morati napustiti teren.

U 76. minuti izmjena kod Gorice, umjesto Ndockyta u igri je Majstorović.

U 73. minuti treći korner za Goricu s desne strane, nema opasnosti po gol Varaždina.

U 71. minuti dvije izmjene i kod Varaždina, izlazi Brodić a ušao je Perić, a Banovec je na terenu umjesto Pilja.

U 70. minuti izmjene kod Gorice, umjesto Mitrovića ušao je Julardžija, a umjesto Pršira na terenu je Kapulica.

Trener Sopić priprema dvije izmjene.

U 67. minuti opomenut je Elezi zbog prekršaja na Mitroviću na sredini terena.

U 65. minuti opomenut je Vojtko zbog prekršaja nad Teklićem na sredini terena.

U 63. minuti dobra akcija Varaždina, s lijeve strane lopta spuštena za Teklića, koji je pucao s desetak metara u kaznenom prostoru, ali je udarac blokiran od Mrzljaka.

U 55. minuti opomenut je Fruk na klupi Gorice zbog prigovora.

U 53. minuti Suk glavom loptu sa 7 metara šalje zamalo pored lijeve vratnice gola Radoševića.

U 52. minuti Šego sa 16 metara lijevo iskosa puca prema golu Banića, koji bez problema lovi njegovu loptu.

U 49. minuti žuti karton dobio je Pršir zbog prekršaja nad Elezijem na sredini terena.

U 16 sati i 5 minuta počelo je drugo poluvrijeme, bez promjena u sastavima u odnosu na prvo poluvrijeme. Opet je počela padati kiša.

Bez sudačke nadoknade kraj prvog poluvremena, na odmor se odlazi rezultatom 0:0. Varaždin je imao 60 posto posjed lopte. Gorica je imala 5 udaraca prema golu, od kojih je jedan bio u okvir gola, dok je Varaždin imao tri udarca prema golu. U kornerima je bilo 2:0 za Goricu, koja je načinila 10, a Varaždinci 4 prekršaja.

U 40. minuti Vojtko je ubacio s lijeve strane pred gol Varaždina, Radošević skrenuo loptu, taman dovoljno da ona ne dođe do Suka koji je bio pred golom. korner za Goricu s desne strane, bez opasnosti po gol.

U 33. minuti trener Kovačević poslao je pet igrača na zagrijavanje. Šego je ostao ležati na travi u dijelu terena koji pripada Varaždinu nakon duela s Mrzljakom.

U 31. minuti slobodan udarac za Teklića s lijeve strane, lopta ubačena pred gol, gdje je skakao Stanić i loptu glavom poslao preko gola.

U tijeku je 27. minuta, posjed lopte je 55:45 posto u korist Varaždina.

U 24. minuti Teklić je petom u desnoj strani kaznenog prostora ostavio loptu za Elezija, ali njegov udarac blokirao je igrač Gorice.

U 22. minuti opomenut je Stolnik zbog prekršaja nad Mitrovićem. Stolniku je ovo drugi žuti karton.

U 21. minuti napad Gorice okončao je Vojtko udarcem po zemlji iz daljine, bez opasnosti po gol Varaždina.

U 14. minuti nakon proigravanja Teklića, Šego je s oko 20 metara lijevo iskosa pucao zamalo preko gola Banića.

U 10. minuti nakon brze akcije Gorice, Jurić je pucao po zemlji s dvadesetak metara, Radošević je obranio udarac,a lopta je od njega pogodila desnu vratnicu. U nastavku akcije korner za Goricu, prvi na susretu, bez opasnosti po gol.

U 8. minuti Ndockyt s 11 metara šalje loptu po zemlji zamalo pored lijeve vratnice Radoševića.

U 7. minuti prodor Šege po lijevoj strani, odličan ubačaj pred gol Banića, gdje je Brodić glavom bio zamalo prekratak i lopta je završila u rukama Banića.

U 2. minuti Suk poluvolejom s 11 metara šalje loptu preko gola Radoševića.

Utakmica je krenula, prvi udarac s centra izveli su Varaždinci. S početkom utakmice prestala je kiša, zasjalo je sunce.

Trener Gorice Željko Sopić počeo je sljedećih 11: Banić, Raspopović, Steenvoorden, Krizmanić, Vojtko, Mrzljak, Pršir, Suk, Mitrović, Jurić, Ndockyt. Gorica je u crvenim dresovima.

Na klupi su još Bulat, Težak, Vuk, Lusavec, Banovec, Urata, Perić, Škaričić, Domjanić, Herrera i Ocvirek.

Varaždin je susret počeo u plavim dresovima u sastavu: Radošević, Stanić, Stolnik, Jelenić, Puclin, Kolarić, Pilj, Elezi, Teklić, Šego, Brodić. Desetku na leđima ima Teklić.

Trener Mario Kovačević odlučio se za jedanaestoricu koja je počela subotnju "generalku" protiv Domžala, u kojoj je Varaždin pobijedio 2:1.

Zbog crvenih kartona iz kup nadmetanja s Osijekom, u varaždinskom sastavu nema Zelenike i Pellumbija, a zbog ozljede izostao je Vugrinec,

Sudac je Zdenko Lovrić (Đakovo), a pomagat će mu Kruno Šarić (Županja) i Ivan Janić (Ilok), dok je četvrti sudac Ivan Matić (Osijek). VAR sudac je Ivan Bebek (Rijeka), a njemu će asistirati Marjan Tomas (Vladislevci).