Varaždin u golijadi pobijedio Šibenik i došao na treće mjesto tablice Foto: Krešimir Đurić

Varaždin u golijadi pobijedio Šibenik i došao na treće mjesto tablice

| 7.4.2018. u 18:39h | Objavljeno u Sport

U susretu 26. kola Druge HNL momčad Varaždina je danas na stadionu Varteksa pred oko 1.200 gledatelja, pobijedila sastav Šibenika 4:3 i s tri boda došla na treće mjesto tablice. S obzirom na prilike koje je domaćin imao u prvom poluvremenu gosti su i dobro prošli. Inače bila je to utakmica u kojoj su postignuta dva autogola, po jedan na svakoj strani, a dosuđena su i dva kaznena udarca za goste,od kojih je jedan realiziran.

Varaždin je pokazao da je prebolio poraz od druge momčadi Hajduka, koja je u utorak odnijela tri boda sa stadiona Varteksa. Igra u današnjem susretu s dobrom momčadi Šibenika bila je agresivna od prve minute, a takav pristup donio je vodstvo domaćem sastavu već u 8. minuti i to iz prvog udarca prema golu Šibenika.

Akcija domaćina išla je po desnoj strani, lopta je od Jerteca došla do Glavice, koji ju je s oko 20 metara, nakon što se oslobodio jednog suparničkog igrača, snažnim udarcem poslao prema golu Šibenika. Lopta je pogodila gredu gola Žitnjaka, od koje se odbila iza gol linije i nakon toga u polje, a glavni je sudac Zdenko Lovrić, nakon par sekundi, pokazao na centar, što je značilo i vodstvo varaždinskog drugoligša.

U 12. minuti, nakon asistencije Klepača, Drožđek je sa 16 metara pucao zamalo iznad grede gola gostiju. U 16. minuti udarac Bulat je okušao udarac s oko 23 metara, ali je lopta otišla izvan granica igrališta. U 20. minuti Drožđek se odlučio na udarac s lijeve strane s ruba kaznenog prostora,ali je u udarcu nije bilo preciznosti.

U 24. minuti ponovno je akcija domaćina išla po desnoj strani, i opet je Jertec proslijedio loptu za Glavicu u desnoj strani kaznenog prostora. Strijelac vodećeg gola pokušao je plasirati loptu prema desnoj strani gola Šibenika, ali je lopta otišla iznad grede. U 30. minuti na 2:0 povisio je Dario Jertec. S desne strane u kazneni prostor Šibenika ubacio je Bamidele, loptu je glavom prema Jertecu proslijedio Drožđek, a Jertec je s lijeve strane, gotovo iz mrtvog kut, snažnim udarcem pogodio mrežu nemoćnog vratara Žitnjaka.

U 35. minuti gosti su smanjili vodstvo domaćina na 2:1, a strijelac je bio Dario Jertec, koji je glavom, u vlastitu mrežu, skrenuo loptu, koja je bila ubačena u kazneni prostor Varaždinaca s desne strane. Završnica prvog poluvremena bila je posebno zanimljiva, a u tom dijelu utakmice Varaždin je propustio realizirati par izglednih prilika.

U 39. minuti Dario Jertec mogao se ponovno upisati među strijelce, nakon što ga je u lijevoj strani kaznenog prostora Šibenika proigrao Drožđek. Jertec je izašao sam pred vratara Žitnjaka, koji mu je uspio obraniti loptu. U 39. minuti Nevistić je sjajno obranio udarac Josipa Maleša, koji je po lijevoj strani ušao u kazneni prostor i izbio sam pred vratara domaćina i uputio udarac po zemlji u lijevu stranu gola Varaždinaca.


U 40. minuti Dario Jertec je nakon solo akcije po desnoj strani u kaznenom prostoru pucao u desni donji kut gola Šibenika, ali je lopta pogodila Pericu Šaru i otišla u korner. U 42. minuti Drožđek je ušao po lijevoj strani u kazneni prostor Šibenika i dodao pred gol za Glavicu, koji je pokušao petom iznenaditi Žitnjaka, ali je vratar gostiju uspio obraniti njegov udarac.

U 44. minuti nakon ubačaja Jerteca s desne strane, loptu je u kaznenom prostoru gostiju Drožđek zahvatio glavom i pogodio gredu, od koje se lopta odbila u polje, tako da se na odmor otišlo s prednošću Varaždina od 2:1. Oba su se trenera odlučila za promjene na početku drugog dijela, pa je kod Varaždinaca umjesto Jevtoskog u igru ušao Mezga, a kod Šibenika priliku je dobio španja umjesto Muse.

Prvo uzbuđnje u nastavku bilo je u 53. minuti, kada je Klepač je pokušao udarcem iz blizine, ali je lopta pogodila nekog iz obrane Šibenika i završila u korneru. U 64. minuti zatresla se mreža Šibenika, a strijelac je bio gostujući kapetan Martin Vukorepa, koji je u vlastitu mrežu pospremio loptu ubačenu od Bamidelea s desne strane u kazneni prostor gostiju.

Tri minute kasnije duel Senića  i Princa, sudac Lovrić, unatoč protestima domaćih igrača i navijača, okrakterizao je kao najstrožu kaznu za Šibenik, iako je dojam s tribina da je Senić čisto odnio loptu pred gotujućim napadačem. Sigurni realizator najstrože kazne bio je Davor Kukec koji je u 68. minuti smanjio vodstvo domaćina na 3:2.

U 75. minuti na teren je utrčao jedan navijač, koji je, čini se, bio izrevoltiran odlukama glavng suca, do kojeg nije došao, jer se ispred suca, a da bi ga zaštitio postavio Bamidele, i jo dva igrača Varaždina, nakon čega je navijač u pratnji zaštitara napustio teren.

Varaždin je došao do četvrtog gola preko Drožđeka u 85. minuti no gosti su smanjili u 87. minuti na 4:3, a strijelac je bio Kukec glavom, nakon što je kazni udarac promašio Alispahić.