Varaždin u "generalki" ugošćuje klub kojem je trener bivši proslavljeni engleski reprezentativac i kapetan Liverpoola Foto: Al-Ettifaq

Varaždin u "generalki" ugošćuje klub kojem je trener bivši proslavljeni engleski reprezentativac i kapetan Liverpoola

Varaždinske vijesti | 4.7.2023. u 10:25h | Objavljeno u Sport

Nakon šest dana provedenih na Pohorju, nogometaši Varaždina ovaj, treći tjedan priprema odrađuju na svom stadionu, a uz svakodnevne treninge planirane su i dvije utakmice.

U četvrtak, 6. srpnja, Varaždin bi u 20 sati trebao gostovati kod Maribora, trećeplasiranog sastava prošlog prvenstva slovenske Prve lige, a u subotu,8. srpnja, suparnik bi u Varaždinu trebao biti mađarski viceprvak Kecskemet iz istoimenog grada.

Momčad Maria Kovačevića će 12. srpnja biti gost novog prvoligaša Rudeša, dok će u posljednjoj provjeri pred početak prvenstva u subotu, 15. srpnja, varaždinski prvoligaš ugostiti Al Etiffaq, sedmoplasirani klub prošle sezone u najelitnijem rangu natjecanja u Saudijskoj Arabiji.

Prema pisanju portala sportnet.hr  Al Etiffaq će u Varaždinu s klupe voditi nekadašnji proslavljeni engleski reprezentativac i kapetana Liverpoola Steven Gerrard, koji je preuzeo funkciju glavnog trenera u Al-Ettifaqu.

Ceremonija potpisivanja ugovora održana je jučer u hotelu u glavnom gradu Engleske, Londonu, u prisustvu predsjednika Al-Ittifaq Cluba, ing. Khaleda Al-Dabala.

Stephen Gerrard, rođen 1980., svoju je trenersku karijeru započeo u Liverpool akademiji u sezoni 2017/18, da bi 2018. predvodio škotski Rangers i okitio se titulom, nakon čega je godinu dana bio na klupi Aston Ville, koju je napustio u listopadu prošle godine.