Može li Varaždin konačno ostvariti pobjedu pred svojim navijačima? Foto: Krešimir Đurić

Varaždin treba pobjedu protiv Lučkog za prekid negativnog niza

| 11.11.2017. u 08:31h | Objavljeno u Sport

Nakon tri uzastopna poraza, u momčadi Varaždina očekuje se prekid negatovnog niza u današnjem prvenstvenom susretu 16. kola Druge HNL, u kojem će gost na stadionu Varteksa od 13.30 sati biti Lučko. Posljednji poraz Varaždin je pretrpio prošle subote u Sesvetama, gdje je istoimeni domaćin slavio 3:2. 

- Htjeli smo im se ravanširati za poraz na domaćem terenu, a boljeg rezultata koštali su nas ulasci u utakmicu, na početku prvog i drugog poluvremena te prekidi. Igračima nemam što zamjeriti, ostavili su srce na terenu, igrali su dobro, vratili smo se dva puta iz rezultatske negative i kada je trebalo dati treći gol umjesto da ga postignemo primili smo ga i izgubili. Ukoliko ćemo iz takvih grešaka primati golove, teško je za očekivati da u gostima možemo nešto više napraviti, iako ponavljam na ovoj utakmici nisam imao što zamjeriti igračima jer da su stalno takvi, imali bi puno više bodova - komentirao je poraz u Sesvetama trener Varaždina Mario Kovačević.

Igra njegove momčadi je na tom susretu bila puno bolja nego protiv Kustošije i Hrvatskog Dragovoljca, no Varaždin je i treću utakmicu zaredom ostao bez bodova.

-Nametnuli smo se kroz kombinatornu igru, postigli dva gola, no koštao nas je pad koncentracije na početku prvog i drugog poluvremena, kada smo primili dva gola - naglasio je Kovačević.

Vjeruje da još ništa nije izgubljeno, kao i da je ostvarenje cilja moguće.

- Dosta je još utakmica do kraja prvenstva, a četiri nas susreta čekaju do kraja jesenskog dijela. Protiv Kustošije i Hrvatskog Dragovoljca odigrali smo lošije, za što smo i kažnjeni, ali prošle smo subote odigrali bolje. Bila je to igra koja mi daje nadu i ne treba klonuti duhom, već treba raditi, pokušati povezati par pozitivnih rezultata i sve se može preokrenuti. Danas trebamo pobijediti, a onda ćemo razmišljati o drugim stvarima. Siguran sam da ćemo protiv Lučkog pozitivno reagirati. Nadam se da će se jedna utakmica konačno okrenuti na našu stranu, a nakon toga bit će nam puno lakše - zaključio je trener Kovačević.

Zbog ozljeda u sastavu Varaždina neće biti Prahića, Vuka i Petrovića.