Dario Jertec bio je među najboljim pojedincima današnjeg susreta s Dugopoljem Foto: Krešimir Đurić

Varaždin teško, ali zasluženo došao do pobjede nad Dugopoljem

| 21.4.2018. u 18:44h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Pred oko 1 500 gledatelja momčad Varaždina je danas na svom stadionu u susretu 28. kola Druge HNL teško ali potpuno zasluženo golovima Sačera u 72. i Drožđeka u 84. minuti pobijedila momčad Dugopolja 2:0 i s osvojena tri boda ostala u utrci za plasman u Prvu HNL.

U redovima Varaždina nije bilo ozlijeđenh igrača, pa je trener Mario Kovačević Dugopolju suprotstavio najjači sastav. Od početka utakmice Varaždin je krenuo prema golu zatvorenih gostiju, koji su svoju priliku čekali iz polukontri i kontri.

U 8. minuti bio je prekršaj nad Klepačem i slobodan udarac s oko 25 metara za Jerteca, koji je u živom zidu pogodio nekog od gostujućih igrača i lopta je otišla u kormer. U 10. minuti korner s desne strane za Dugopolje, loptu ubačenu u pet metara vratar Nevistić je izboksao izvan svog kaznenog prostora gdje je lopta došla na nogu Antonia Kulića, koji je pucao od prve, snažno, ali i visoko preko gola. U 15. minuti Jertec je odigrao loptu u desnu stranu kaznenog prostora za Glavicu, kojemu je lopta loše sjela na nogu i njegov udarac otišao je pored gola.

U 21. minuti brza akcija Dugopolja po desnoj, udarac Ivana Prtajina vratar Nevistić je obranio, lopta se odbila u kazneni prostor do Maglice, čiji je udarac blokirala obrana Varaždina i loptu skrenula u korner. U 24. minuti udarac je kroz šumu nogu s desne strane kaznenog prostora okušao Jertec, ali je vratar Butara uhvatio njegovu loptu, koja je išla u desnu stranu gola Dugopolja. U 30. minuti Klepač je odigrao u desnu stranu terena za Glavicu, koji se oslobodio čuvara i s ruba kaznenog prostora uputio udarac po zemlji u lijevu stranu gola Dugopolja, ali je vratar Butara bio na mjestu i loptu rukama skrenuo u korner.

U 38. minuti lopta je na 16 metara od gola Dugopolja došla do Klepača koji je pucao, ali je obrana gostiju blokirala udarac i loptu skrenula u korner. Na odmor se otišlo bez golova, a slaba utjeha domaćinu može biti da su u prvih 45 minuta imali 69 posto loptu u svom posjedu i da su izveli 7, a Dugopolje 2 kornera.

U nastavak susreta Varaždin je krenuo još angažiranije, ne bi li postigao gol, a to se moglo dogoditi u 65. minuti, kada je nakon kormera s desne strane pred golom Dugopolja glavom pokušao Jertec, ali točno u vratara Dugopolja. U 72. minuti Varaždin je tražio kazneni udarac nakon što je u kaznenom prostoru lopta u desnu ruku pogodila Frane Maglicu, ali sudac Mario Cindrić nije se oglasio.

U 72. minuti Varaždin je konačno i to zasluženo poveo. Akcija je išla od Jerteca koji je u lijevoj strani odigrao za Drožđeka, a ovaj je kratko do sebe u desnu stranu odigrao za Sačera, koji je s pet metara neometan poslao loptu u mrežu Dugopolja. Bio je to drugi prvenstveni gol Maria Sačera.

U 84. minuti iz sumnjive situacije, koja je "mirisala" na zaleđe, pred golom Varaždina našao se Ivan Prtajin koji je s pet metara nogom pogodio gredu već svladanog Nevistića, a iz kontranapada je Domagoj Drožđek, nakon ubačaja s desne strane, prvo udarcem glavom pogodio gredu, a nakon toga je odbijenu loptu nogom poslao u mrežu, za vodstvo Varaždina od 2:0 i svoj 13. prvenstveni gol.

U 84. minuti, nakon drugog postignutog gola,  iz terena za igru bio je udaljen trener Varaždina Mario Kovačević, zbog napuštanja tehničkog prostora te prigovaranja i gestikuliranja na odluku prvog pomoćnog suca.

Na kraju teška ali potpuno zaslužena pobjeda trećeplasiranog Varaždina, kojeg u sljedećem kolu u subotu očekuje susret s drugoplasiranom Goricom. Na taj susret uprava varaždinskiog kluba odlučila je i to besplatno povesti svoje navijače, koji će više detalja o odlasku u Veliku Goricu saznati tijekom narednog tjedna, na službenoj facebook stranici kluba.