Ronald Ređep, predsjednik STK Starr

Varaždin Starr ipak će igrati od prvog kruga ETTU Kupa

| 9.8.2016. u 10:28h | Objavljeno u Sport

Poznat je i ždrijeb ETTU kupa u kojem će se natjecati 32 kluba, dok će u prvoj fazi natjecanja igrati 16 klubova iz deset zemalja, među kojima i varaždinski Starr. Prvi mečevi igrat će se 17. i 18. rujna, a u tom natjecanju sudjeluju i dva hrvatska kluba. Dubrovački Libertas Marinkolor slobodan je prvi krug natjecanja s obzirom da su nositelji u drugom krugu.

Varaždinski Starr ipak će morati krenuti od početka, iako u najavama nije trebalo biti tako. Varaždinci su po renkingu igrača bili posljednji u drugom krugu to jest čekali bi na suparnike iz prvog kruga. Ipak, dan uoči ždrijeba uočena je pogreška kod bodovanja igrača te je Starr ispao u treći krug. Dobra vijest u svemu tome je što će Starr biti domaćin skupine C, a s njim u skupini su još belgijski Sokah Hoboken, turski Telekom Ankara te portugalski Juncal. Dva najbolja kluba iz svake skupine izborit će drugi krug natjecanja.

- Zadovoljan sam bilo kojim ždrijebom s obzirom da će ovo biti povijesni susret za naš klub i grad Varaždin. Prvi put smo u ovakvom europskom natjecanju, suparnici su atraktivni, a riječ je državama gdje se igra vrhunski stolni tenis. Nadam se da ćemo dostojno promovirati grad, županiju i hrvatski stolni tenis – bile su riječi predsjednika kluba Ronalda Ređepa.

Osvrnuo se i na situaciju u kojoj su se našli, i to ne svojom krivicom.

- Dosta nezgodna situaciji za nas. Sve smo već imali dogovoreno, dvoranu, sponzore, igrače, prijenos itd., a sad je to sve palo u vodu. U tom terminu je ITTF turnir u Varaždinu tako da tražimo najbolje moguće riješenje. Lista klubova i igrača je došla tri tjedna prije ždrijeba, trebalo se reagirati na vrijeme. Ipak, pristali smo u duhu fair playa kako nećemo raditi probleme. Skupina je prolazna, Tan Ruiwu će teško nastupiti u tom prvom krugu, obaveze u kineskoj Superligi, s obzirom da smo računali na njegove usluge od drugog kruga natjecanja – zaključio je Ređep.