Domagoj Drožđek dva puta je pogodio mrežu Posavca Foto: arhiva Varaždinskih vijesti

Varaždin sjajnom igrom u prvom dijelu pobijedio Hajduk na Poljudu 3:2

| 16.6.2020. u 20:48h | Objavljeno u Sport

KRAJ UTAKMICE VARAŽDIN JE POBIJEDIO HAJDUK NA POLJUDU 3:2. Sva tri gola Varaždin je postigao u prvih 45 minuta, pri čemu je strijelac dva gola bio Domagoj Drožđek, a jednog je postigao Petar Mamić.  Velika pobjeda Varaždina u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu, a uoči dolaska Istre 1961 u subotu na Gradski stadion u Varaždinu. Istra 1961 pobijedila je večeras na svom terenu zaprešićki Inter 2:0. Na kraju Varaždin je imao 10 udaraca od kojih 6 u okviru gola, 4 kornera, i 40 posto posjed lopte, dok je Hajduk imao 11 udaraca prema golu od kojih 7 u okvir gola, kao i 7 kornera.

U 94 minuti opomena Hamzi zbog prekršaja nad Mehdikhanijem na sredini terena.

Posljednja minuta nadoknade.

Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade vremena.

U 90. minuti dvije izmjene kod Varaždina umjesto Petkovića ušao je Mehdikhani, a umjesto Obregona na teren je ušao Benko.

U 89. minuti ubačaj Juranovića s desne strane lopta pred golom dolazi na glavu Caktaša koji skače i puca glavom ali srećom neprecizno.

U 83. minuti brza kontra Varaždina koju je povukao Obregon i uposlio na desnoj strani Petkovića koji je iz trka s 20 metara pucao snažno, ali neprecizno.

Toplak priprema dvije izmjene. U 79. minuti umjesto Teklića u igri je Denis Glavina, a umjesto Drožđeka na teren je ušao Dominik Glavina.

Golom kapetana Caktaša u 74. minuti koji je s oko 20 metara desno iskosa pogodio  desnu stranu gola Nevistića Hajduk je smanjio vodstvo Varaždina na 2:3.

U 73. minuti promjena kod Varaždina, umjesto Ivana Posavca u igri je Vinko Petković.

Trener Varaždina Samir Toplak sprema izmjenu, ući će čini se Vinko Petković.

Hajduk pritišće ne bi li postigao još jedan gol, ali obrana Varaždina odoljeva tim napadima.

U 69. minuti umjesto Čoline na teren kod Hajduka ulazi Jradi.

U 67. minuti Senić je pucao s oko 20 metara, ali pored gola Hajduka.

U 66. minuti opasan udarac Vuškovića s oko 20 metara lijevo iskosa, ali je Nevistić loptu koja je išla u njegovu lijevu stranu gola skrenuo u korner, a ubrzo zatim obranio je i udarac Čoline

U 63. minuti opomenut je Teklić.

U 63. minuti udarcem iz okreta iz kaznemog prostora zaprijetio je Blagajić ali točno u Nevistića.

U tijeku je 60 minuta susreta, Varaždin i dalje ima 3:1, a Hajduk sada ima više loptu u svom posjedu.

Trener Hajduka Igor Tudor priprema dvije izmjene. U 58. minuti umjesto Nejašmića u igri je Kreković a umjesto Eduoka na teren je ušao Blagajić.

U 52. minuti nakon brze akcije Drožđeka i Obregona kolumbijski napadač je s oko 14 metara pucao po zemlji, prema desnoj strani gola Hajduka, vratar Posavec je malo dotaknuo loptu i skrenuo je u vratnicu.

U 48. minuti prvi kormer na utakmici za Hajduk, a Vušković je u 49. minuti udarcem s oko 16 metara desno iskosa smanjio vodstvo Varaždina na 1:3. Preciznim udarcem pogodio je desnu stranu gola nemoćnog Nevistića.

Počelo je drugo poluvrijeme izmjenom kod Hajduka u igri je Dimitrov umjesto Mujakića. Kod Varaždina nema promjena u odnosu na prvih 45 minuta.

Kraj prvog dijela Varaždin na praznom Poljudu nakon prvog dijela ima prednost nad Hajdukom od 3:0, s dva gola Domagoja Drožđeka i jednim Petra Mamića. Nakon prvih 45 minuta Varaždin ima 5 udaraca i to svih 5 u okvir gola, 4 udarca iz kuta, i 53 posto posjed lopte. Hajduk je imao četiri udarca prema golu, od kojih dva u okvor gola i bio je bez kornera u prvom dijelu.

Igra se jedna minuta sudačke nadoknade vremena.

U 43. minuti Caktaš je ušao po lijevoj strani u kazneni prostor Varaždina i pucao u bliži kut Nevistića,ali je vratar Varaždina obranio udarac kapetana Hajduka.

GOOOOOOL 3:0 vodi Varaždin golom Drožđeka. Igrala se 40. minuta kada je Obregon pokrenuo akciju po desnoj strani. Poslužio je Posavca koji je po desnoj strani napada ušao u kazneni prostor, oslobodio se igrača Hajduka i dodao za Drožđeka,a ova po zemlji pogodio mrežu nemoćnog Posavca,

U 37. minuti prva izmjena kod Hajduka, izašao je Dolček a ušao Brnić.

U 35. minuti Posavec brani udarac Obregona iz blizine. Obregona je poslužio Posavec, napadač Varaždina ušao je u kazneni prostor po lijevoj strani i s desetak metara pucao po zemlji.

U Puli Istra 1961 vodi protiv Intera 2:0.

U 32. minuti odličan udarac Đuraseka s oko 20 metara u desni kut gola domaćina, Posavec uspjeva obraniti.

U 28. minuti Nejašmić je pucao iz koraka s oko 20 metara, lopta je otišla zamalo pored lijeve vratnice gola Nevistića.

U 27. minuti prva prigoda Hajduka. Na dodavanje Caktaša Dolček je primio loptu u desnoj strani kaznenog prostora i pucao po zemlji u vratara Nevistića.

GOOOOL U 24. minuti Varaždin vodi 2:0, a strijelac je bio Petar Mamić koji je s oko 18 metara lijevo iskosa, a na povratnu loptu Teklića, pogodio desni donji kut gola vratara Posavca.

GOOOOL Varaždin golom Drožđeka vodi 1:0. Igrala se 19. minuta kada je Hajduk izgubio loptu na sredini terena uslijedila je brza kontra po lijevoj strani napada Varaždinaca preko Obregona, koji je ušao u kazneni prostor i nesebično poslužio Drožđeka, koji je s 11 metara udarcem po zemlji pogodio lijevu stranu gola Posavca.

U 16. minuti treći udarac iz kuta za Varaždin. Izveo ga je Drožđek, ali je Posavec u dva navrata osujetio njegova ubacivanja na prvu vratnicu.

U tijeku je 15 minuta i dalje nema golova ni prilika pred jednim ili drugim golom.

Nastavljena utakmica Mujakić se vraća na teren.

Prekid igre u 12. minuti zbog ozljede Mujakića nakon starta na Tekliću.

Na susretu u Puli golom Bosančića u 6 minuti Istra 1961 povela je protiv Intera 1:0.

Domaćin u bijelima a Varaždin u narančastim dresovima, gosti krenuli otvoreno i za sada nakon 8 minuta bez prilika u susretu kojeg sudi Ivan Vučković iz Zagreba.

Počeo je susret 29. kola HT Prve lige između Hajduka i Varaždina. Sastav Varaždina: Nevistić:Novoselec,Stolnik, Rodin,Mamić, Teklić, Senić,Đurasek,Drožđek, Posavec,Obregon. Hajduk je susret počeo u sastavu: Posavec,Juranović,Vušković, Mujakić, Dolček, Barry, Nejašmić, Čolina, Caktaš,Jairo i Eduok.