Varaždin se plasirao u osminu finala Kupa, gdje će igrati protiv Rijeke Foto: Krešimir Đurić

Varaždin se plasirao u osminu finala Kupa, gdje će igrati protiv Rijeke

| 10.10.2020. u 20:49h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice. Varaždin je golovima Obregona i Drožđeka u drugom poluvremenu, teže od očekivanog, izborio plasman u osminu finala Kupa Hrvatske gdje će ugostiti Rijeku.

Igra se dvije minute sudačke nadoknade vremena.

U 89. minuti vezni red Varaždina poklonio je loptu gostima, čiji je igrač s lijeve strane uputio udarac prema mreži gola Šteke, ali je u posljednji trenutak pred gol linijom Stolnik uklizavanjem loptu izbacio u korner.

U 87. minuti dvije izmjene kod Cibalije, umjesto Diyokea i Baltića u igru su ušli Karabatić i Kamenicki.

U 83. minuti izmjena kod Varaždina igru je napustio Drožđek, a ušao Lusavec.

GOOOL Varaždin golom Drožđeka vodi 2:0. Igrala se 81. minuta Drožđek je s lijeve sgtranbe došao do sredine na oko 20 metara od gola i lobom prebacio golmana Slukića.

U 80.minuti dvije izmjene kod gostiju, umjesto Galića i Bajića u ihgru su ušli Križanović i Nikolić.

U 78. minuti Mate Bajić je pobjegao po desnoj strani, činilo se da je zaleđe, ali pomoćni sudac nije podigao zastavicu, Bajić je snažno pucao, ali daleko pored gola.

U 74. minuti prva izmjena kod Cibalije, igru je napustio Ivan Jajalo, a u igru je ušao Karlo Miljanić.

U 70. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto Delića u igru je ušao Petković.

U 69. minuti nakon povratne lopte Obregona, Drožđek je pucao s 18 metara lijevo iskosa u lijevu stranu gola Cibalije, vratar Slukić obranio je njegovu loptu.

GOOOOL Varaždin je poveo u 65. minuti, a strijelac je nakon dužeg vremena bio Obregon. Dugo je trajala akcija Varaždina, koju je snažnim udarcem po gredu s petnaestak metara zaključio kolumbijski napadač u redovima Varaždina, svladaviši golmana Slukića.

U 61. minuti ponovno se zatresla vratnica, ali ovoga puta desna gola Varaždina. Slobodan udarac sa sredine terena Varaždina izveo je Išasegi.loptu prebacio u lijevu stranu kaznenog prostora gdje su u skoku bili Urata i Patrick Stanić, uspješniji je bio igrač gostiju i loptu glavom poslao u desnu vratnicu gola Šteke.

U 55. minuti odlična lopta Kolarića pred gol gostiju za Obregona, koji je izašao pred golmana Slukića i pokušao ga prebaciti, ali je vratar Cibalije obranio njegovu loptu.

U 53. minuti akcija Varaždina po lijevoj strani, Urata je kod korner zastavice ubacio loptu u kazneni prostor gdje je pogodio Delića, ovaj je pucao glavom, ali točno u vratara Slukića.

U 49. minuti zatresla se lijeva vratnica gola Varaždina. Akcija Cibalije išla je po dnesnoj strani, loptu po zemlji je Išasegi poslao za Jajala koji je udarcem po zemji s desetak metara pogodio lijevu vratnicu gola Šteke.

Trener Samir Toplak odlučio je s tri nova igrača započeti drugo poluvrijeme. Umjesto Ivana Posavca na terenu je Mijo Šabić, umjesto Dine Skorupa u igru je ušao Matej Senić, a umjesto Agona Elezija u nastavku će na terenu biti Matija Kolarić. Kod Cibalije nema promjena u sastavu u odnosu na prvih 45 minuta.

Završilo je prvo poluvrijeme, na odmor se odlazi rezultatom 0:0. Teško da trener Varaždina Samir Toplak može biti zadovoljan viđenim od svoje momčadi u prvom dijelu.

Igrat će se još jedna minuta sudačke nadoknade vremena.

U 44. minuti opomenut je Ivan Delić zbog prekršaja nad Diyokeom na sredini terena Varaždina.

U 42. minuti Elezi je s 25 metara sjajno pucao pod gredu gola gostiju, ali je vratar Slukić krajnjim naporom loptu skrenuo u korner.

U 36. minuti opomena za igrača Cibalije Marijana Oršolića.

U 35. minuti dobar ubačaj Memije s desne strane pre gol gostiju, gdje je na loptu zamalo zakasnio Obregon, dok je Drožđek lijevo iskosa pucao snažno, ali neprecizno.

U 35. minuti opomenut je Tomislav Baltić zbog prekršaja nad Elezijem na sredini terena.

U 30. minuti nakon kornera s desne strane za Cibaliju, lopta je pred golom Varaždina došla do Mate Bajića,koji je pucao, ali preko gola varaždinske momčadi. Kada je Varaždin u napadu svi igrači Cibalije su iza lopte i čekaju svoju priliku iz protunapada.

U 28. minuti korner s lijeve strane izveo je Drožđek, pred golom je u skoku bio Delić, pucao glavom, ali je netko od gostujuće obrane loptu skrenuo u korner.

U 24. minuti akcija Cibalije, koju je Ivan Galić zamalo završio pogotkom. Njegova lopta, upućena s pet metara od gola Šteke, otišla je zamalo pored desne vratnice gola Varaždina.

Nakon početnih napada na gol gostiju smirila se utakmica, a u tijeku je 19. minuta susreta.

U 8. minuti zaprijetila je i Cibalija, Ivan Galić došao je s loptom na 18 metara od gola po sredini, snažno pucao, ali je lopta na putu do gola pogodila nekog od igrača Varaždina i završiča u kormeru s desne strane.

U 5. minuti zatresla se greda gola gostiju. Akcija domaćina išla je po lijevoj strani, Posavec je loptu dodao po zemlji za Skorupa, koji je sa 17 metara pucao iznad vratara Slukića,ali se na šutu do mreže isprječila greda gola Vinkovčana.

Varaždin je u plavim a Cibalia u crvenim dresovima. Varaždin je odmah od prvog zvižduka suca Matoca krenuo prema golu gostiju.

Varaždin je utakmicu počeo u sastavu:Šteko, Memija, Skorup,Drožđek, Posavec,Urata, Delić, Obregon, Stolnik, Pellumbi i Elezi, dok je Cibalia istrčala sa slijedećih 11:Slukić,Stanić, Oršolić, Ciprić,Diyoke, Galić,Blatić,Šarić,Bajić,Išasegi i Jajalo. Sudac je Marko Matoc iz Zaprešića.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu u 18 sati i 59 minuta, pred 529 gledatelja, počeo je susret 1/16 finala hrvatskog Kupa između Varaždina i Cibalie, a pobjednik ove utakmice će u osmini finala biti domaćin Rijeci.