Zoran Kastel i Dario Jertec prvo su bili privremeno rješenje, a uoči proljetnog dijela prvenstva dobili su povjerenje uprave kluba Foto: Krešimir Đurić

Varaždin s Kastelom i Jertecom osvojio jednaki broj bodova kao i Dinamo

| 4.2.2021. u 13:21h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina u ovu su sezonu ušli pod vodstvom trenera Samira Toplaka, koji je bio na klupi varaždinskog prvoligaša do ponedjeljka,7. prosinca prošle godine, točnije sve do poraza na susretu 14. kola u Osijeku od istoimenog domaćina s 1:0.

- Odlukom izvršnog odbora kluba, s današnjim danom Samir Toplak više nije trener prve ekipe Varaždina. Varaždin se trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu HT Prve lige, s jednakim brojem bodova kao i posljednjeplasirana Istra 1961 koja ima dvije utakmice zaostatka. U zadnjih 10 utakmica, ekipa Varaždina ostvarila je osam poraza te dva neriješena ishoda te od mogućih 30 bodova uzela tek 2 boda. Do daljnjega – ekipu će zajednički voditi Dario Jertec i Zoran Kastel, priopćeno je tog ponedjeljka, 7. prosinca iz NK Varaždin.

Kastel i Jertec debitirali su u utakmici 15. kola, 12. prosinca, kada je Varaždin na svom terenu pobijedio Hajduk 4:. Uslijedio je poraz od 4:0 od Dinama u Maksimiru u 16., posljednjem kolu prošle godine u Maksimiru, nakon toga kraća stanka i pripreme za proljetni nastavak. Uoči prve utakmice u 2021. godini Kastel i Jertec, koji su prvotno bili privremeno rješenje na klupi Varaždina, dobili su povjerene uprave kluba da svoj posao nastave raditi i u nastavku sezone.

U susret 17. kola, prvom u proljetnom dijelu, momčad Varaždina je na svom stadionu bila bolja od Rijeke 2:1. Nakon toga ponovno je došao poraz u Koprivnici 2:0 u ogledu sa Slaven Belupom te jučerašnja pobjeda od 2:1 nad Goricom u susretu 19. kola HT Prve lige.

Dakle, momčad Varaždina je u posljednjih pet kola pod vodstvom Kastela i Jerteca osvojila 9 od mogućih 15 bodova, koliko je osvojio i vodeći Dinamo, a uspješnija je samo momčad Osijeka, koja je uzela 12 bodova. Šibenik, Gorica i Rijeka osvojili su 7 bodova, Hajduk i Lokomotiva po 6, Istra 1961 četiri, a Slaven Belupo tri boda.

Osim što je varaždinska momčad bodovno uspješna, prekinute su i dvije negativne tradicije i to u nadmetanjima s Rijekom i Goricom. Varaždin u nedjelju u 15 sati očekuje nadmetanje sa Šibenikom, što je prilika za osvajanje novih bodova.