Varaždin s igračem više na svom stadionu izgubio od Slaven Belupa Foto: Krešimir Đurić

Varaždin s igračem više na svom stadionu izgubio od Slaven Belupa

| 26.1.2024. u 18:59h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice na Gradskom stadionu u Varaždinu, u kojoj su gosti, iako dvadesetak minuta s igračem manje, pobijedili s 2:1. Oba pogotka domaćin je primio svojom pogreškom.

na proiravanje Mitrovskog Gudelj je primio loptu pred golom, ali mu je u posljednji trenutak skinuta s noge.

U 5. minuti nadoknade umjesto Mioča na terenu je Međimorec.

Izmjena kod Slaven belupa, umjesto Štrkalja na terenu je Ortiz.

Utakmicu prati 1090 gledatelja.

Šest minuta sudačke nadoknade.

U 89. minuti opomenut je Mitrovski.

u 87. minuti Mioč je precizan s bijele točke za 1:2.

U 86. minuti kazneni udarac za Slaven Belupo. Skrivio ga je Drožđek, a oboren je Lepinjca.

U 84. minuti umjesto Marine na terenu je Domjanić.

U 83. minuiti prodor Mitrovskog u kazneni prostor, koji je ubacio loptu pred golom. Lopta je pogodila u ruku igrača Slaven Belupa, slijedi VAR provjera, Ništa od kaznenog udarca.

u 78. minuti nakon slobodnog udarca Postonjskog s desne strane, lopta se od obrane gostiju odbila do Mitrovskog koji puca snažno, ali visoko preko gola.

U 74. minuti Lepinjica je pucao snažno s dvadesetak metara, Zelenika skreće u korner. Opasan udarac gostujućeg igrača.

U 69. minuti Slaven Belupo je ostao s igračem manje jer je drugi žuti karton dobio Agbekpornu i samim time isključujući crveni karton, zbog prekršaja nad Mitrovskim. Prvi put je požutio u 17. minuti, zbog prekršaja nad Vukušićem.

U 68. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto Poldrugača, koji je ispraćen pljekom ušao je drožđšek.

U 66. minuti Poldrugač s ruba kaznenog prostora s lijeve strane puca preko gola.

U 64. minuti dvije izmjene kod gostiju, umjesto Nongoha i Caimacova na terenu su Šakota i Liber.

U 58. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto Pilja na terenu je Belcar.

U 57. minuti korner za Slaven Belupo. lopta išla na glavu Pllane, ali lopta odlazi pored gola.

U 52. minutii prekid utakmice, ukazuje se pomoć Postonjskom, nakon duela s Borasom pred golom Slaven belupa. Utakmica je nastavljena,

U 48. minjuti brzta kontra gostiju, udarac Štrklja, obrana Varaždiua blokira u prvi kormer za goste. Ubacio je Caimacov, novi kormer.

Počelo je drugo poluvrijeme,, kod Varaždina umjesto Vukušića na terenu je Gudelj.

U prvih 45 minuta Varaždin je imao 65 posto posjed lopte, 10 udaraca prema golu od kojih u okvir gola i 4 kornera,a  gosti 3 udarca prema golu od kojih 1 u okvir gola i bez korneera.

GOOOL U 4. minuti sudačke nadoknade Igor Postonjski pogađa mrežu za 1:1 s bijele točke. Na odmor se odlazi s 1:1.

Kazneni udarac za Varaždin, nakon kornera s lijeve strane u kaznenom prostoru rukom je igrao Lepinjica nakon udarca glavom Marine. Sudac Čulina odmah je pokazao na bijelu točku.

Opomenut je Nongoh.

Dvije minute sudačke nadoknade.

U 42. minuti dobra akcija Varaždina, lopta je došla do Mitrovskog. koji je s desne strane ubacio pred gol, ali je Vukušič bio zamalo prekratak glavom.

U 40. minuti korner ua Varaždin s desne strane, nema opasnosti po gol.

U 34. minuti Mitrovski je primio loptu kod sredine terena, oslobodio se svoje pratnje, po desnoj strani krenuo prema golu gostiju i s 20-tak metara pucao, ali neprecizno.

U 26. minuti nakon ubačaja Postonjskog iz slobodnog udarca s lijeve strane, loptu je glavom prema mreži, iako okrenut leđima golu, uputio Vukušić, ali je lopta otišla iznad gola.

U 21. minuti Slaven Belupo je došao u vodstvo, a strijelac je bio Nongoh. Pred svojim golom Nekić je pogriješio u dodavanju prema Pilju, igrači Slaven Belupa prihvatili su loptu, koja je na kraju akcije došla na lijevu stranu do Nongoha, koji je snažnim udarcem s desetak metara od gola Zelenike zatresao mrežu.

U 18. minuti Štrkalj je pucao snažno ali i preko gola sa 15 metara

U 17. minuti opomenut je Agbekpornu.

U 15. minuti opomenut je Luka Jelenić.

U 15. minuti Poldrugač je lijepo prošao po lijevoj strani i odigrao u sredinu kaznenog prostora za Mitrovskog, ali on je čekao s udarcem i izgubio loptu.

Na isteku 10. minute novi korner za Varaždin s lijeve strane, prethodio je udarac Poldrugača, koji je skrenut u korner.

U 10. minuti dobra akcija Varaždina, lopta dolazi do Pilja u lijevoj strani kaznenog prostora, Pilj pucai pored gola.

 U 3. minuti nakon ubačaja Postonjskog s lijeve strane, Marina je na pet metara od gola s lijeve strane ostavio loptu za Vukušića, koji je pucao prema golu, ali je obrana gostiju blokirala udarac.

Slaven Belupo je u sastavu: Sušak, Pllana, Mioč, Nongon, Lepinjica, Caimacov, Štrkalj, Štefulj, Agbekpornu, Bosec i Boras.

Varaždin je utakmicu počeo u sastavu: Zelenika, Nekić, Poldrugač, Postonjski, Mitrovski, Vukčević, pilj, Marina, Boršić, Jelenić i  Vukušić.

Glavni sudac je Ante Čulina iz Zagreba, Pomagat će mu Anto Marić i Dario Kolarević, a četvrti sudac bit će Goran Pečarić, svi iz Zagreba.U VAR sobi bit će riječki dvojac Ivan Bebek i Luka Pajić.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu u 17 sati i 1 minutu počela je prva utakmica 20.,prvog proljetnog kola u SuperSport HNL, u kojoj Varaždin ugošćuje Slaven Belupo.