Varaždin s igračem manje pretrpio šesti poraz ovog prvenstva, Rijeka slavila 3:0 Foto: Krešimir Đurić

Varaždin s igračem manje pretrpio šesti poraz ovog prvenstva, Rijeka slavila 3:0

| 6.11.2022. u 16:54h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Varaždin je pretrpio šesti poraz ovog prvenstva, Rijeka je slavila 3:0. Ključan detalj utakmice bilo je iskljućenje igrača Varaždina Lamine Ba u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, jkada je u izglednoj situaciji za postizanje pogotka srušio Andriju Vukčevića. Sudac Strukan prvo je pokazao na bijelu točku za Rijeku i crveni karton igraču domaće momčadi, ali je kasnije na VAR intervenciju pokazao na slobodan udarac korak dva od ruba kaznenog prostora. Rijeka je iskoristila igrača više u drugom dijelu i golovima Frigana u 47., Selahija u 85. i Grgića u 90+2 došla do vrijedne pobjede.

U prvom poluvrremenu najveću priliku za Rijeku imao je Grgić, kada je nakon duplog pasa izašao pred gol Zelenike po desnoj strani, ali je loptu poslao po zemlji pored gola. Kod Varaždina u 37. minuti Perić nije na metar- dva od gola gostiju uspio zahvatiti loptu koju je po zemlji s lijeve strane ubacio Kolarić.

Novi gol za Rijeku, vodstvo gostiju 0:3, a strijelac Alen Grgić u 2. minuti nadoknade,iz neposredne blizine.

Opomenut je Luka Jelenić.

Tri minjute sudačke nadoknade vremena.

U 90. miniti na ubačaj Šege Banovec puca iz blizine, Labrović skreće u korner.

U 87. minuti umjesto Stanića na terenu je Niko Domjanić.

U 86. minuti umjesto Selahija na terenu je Djouahra.

U 85. minuti Selahi je pogodio za vodstvo Rijeke od 2:0. Čini se da je utakmica gotova.

U 84. minuti Selahi s 18 metara puca pored gola.

Utakmicu prati 2673 gledatelja.

U 80. minuti Obregon je pogodio vratnicu s vanjske strane.

U 79. minuti dvije izmjene kod Rijeke na terenu su Luneta i Obregon.

U 78. minuti korner za Varaždin.

U 77. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto Brodića u igri  je Šego.

U 72. minuti izmjena kod Rijeke, umjesto Hodže u igri je Pavlović Damjan.

U 72. miniti opomenut je Alvarez.

U 65. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto Elezija u igri je Banovec.

U 64. minuti opomenut je Herrera.

U 55. minuti dobar udarac Brodića, lopta odlazi u korner.

U 54. minuti korner za Varaždin s desne strane.

U 53. minuti Vrančić s desne strane napada Rijeke pogađa vanjski dio mreže.

U 49. minuti opomenut je Brodić.

U 47. minuti Rijeka je povela 1:0, a strijelac je bio Matija Frigan. Loptu je s lijeve strane ubacio Ampem, a pred golom Varaždina iza leđa dva igrača u plavom dresu, Jelenića i Pellumbija, nalazio se Frigan, koji je prvi došao do lopte i iz blizine pogodio mrežu Zelenike.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Uoči početka drugog dijela dvije izmjene kod Varaždina, umjesto Perića i Posavca u igri su Šellumbi i Herrera.

Završilo je prvih 45 minuta, bez golova, Rijeka je bila bolja prvih 20 minuta, nakon toga Varaždin je uspostavio ravnotežu. Posjed lopte bio je 57:43 posto. U udarcima prema golu bilo je 5:10, a u okvir gola 3:1.

U 45. minuti Ba je srušio Vukčevića, koji se sjurio po lijevoj strani prema golu Zelenike. Ba je pocrvenio, a Rijeka dobila slobodan udarac na rubu kaznenog prostora kojeg je izveo Ampem, a Zelenika obranio. Varaždin će u nastavku biti s igračem manje.

U 42. minuti novi korer za Rijeku s desne strane. Ponovit će se korner jer je netko od igrača Varaždina ostao ležati na terenu.

U 40. minuti Grgić s ruba kaznenog prostora s desne strane loptu snažnim iudarcem šalje preko gola.

U 37. minuti Kolarić je ubacio loptu po zemlji s lijeve strane, a na dva metra od gola Perić nije uspio zahvatiti loptu i postići gol.

U 30. minuti solo akcija Kolarića po lijevoj strani, ušao pred gol i pucao,ali je Labrović skrenuo u korner, Prvi korner za Varaždin s lijeve strane.

U 27. minuti sjajan udarac Brodića s desne strane po zemlji, Labrović je odbio loptu, a obrana Rijeke rasčistila situaciju.

U 20. minuti nakon ubačaja u kazneni prostor Rijeke s desne strane Pilj je sa 7-8 metara pucao glavom, ali je Labrović obranio njegov udarac.

U 19. minuti stopostotna prilika za Rijeku, nakon duplog pasa pred gol Zelenike po desnoj strani izbio je Grgić i loptu poslao po zemlji pored gola.

U 7. minuti drugi kormer na utakmici za Rijeku, ovaj put s desne strane. Nakon ubačaja Vrančića glavom je pucao potpuno neometan Smolčić, zamalo neprecizno.

U 3. minuti prvi korner za Rijeku s lijeve strane. Ubačena lopta došla je na glavu Alvareza pred golom, ali je Zelenika obranio pred gol linijom.

Rijeka je u bijelim dresovima istrčala sa sljedećih 11: Labrović, Pavlović, Vrančić, Ampem, Vukčević, Selahi, Frigan, Hodža, Smolčić, Grgić i Alvarez.

Varaždin je utakmicu počeo u plavim dresovima u sastavu: Zelenika, J. stanić, Puclin, Brodić, Posavec, Kolarić, Ba, Elezi, Pilj, Jelenić i Perić. Na klupi su Radošević, Pellumbi, Šego, Banovec, Vugrinec, Peco, Belcar, Urata, Škaričić, Domjanić, Herrera i Ćubelić.

Sudac utakmice je Duje Strukan iz Splita, a pomažu mu Alen Jakšić i Vice Vidović, obojica iz Splita. Četvrti je sudac Toni Daddić iz Zagreba, VAR sudac Igor Pajač iz Svetog ivana Zeline, a njegov asistent Luka Pušić iz Zagreba.

U 15 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu počeo je susret između Varaždina i Rijeke.