Varaždin prodao Jorga Pëllumbija u Mađarsku Foto: Debreceni Vasutas Sport Club

Varaždin prodao Jorga Pëllumbija u Mađarsku

Varaždinske vijesti | 4.1.2024. u 16:43h | Objavljeno u Sport

NK Varaždin je prodao prvotimca Jorga Pëllumbija (23) u mađarski Debrecen i na pouzdanom stoperu će zaraditi 150 tisuća eura s bonusima, piše index.hr.

Ovo je dobar posao za Varaždin budući da je Pëllumbijev ugovor završavao 31. svibnja ove godine. Prema Transfermarktu vrijedi 500 tisuća eura, a u varaždinski klub je stigao u rujnu 2020. iz albanskog Skenderbeua. Potom je igrao na posudbi u albanskom Kukësiju, a od ljeta 2022. je standardan u Varaždinu, piše index.hr.

Transfer je potvrdio i Debrecen na svojim stranicama.

- DVSC je potpisao ugovor s 23-godišnjim albanskim braničem Jorgom Pellumbijem. Igrač visok 186 cm stigao je iz hrvatskog prvoligaša NK Varaždina i već se priključio momčadi.

Jorgo Pellumbi odrastao je u albanskom Skenderbeuu, a u prvoj momčadi je debitirao s 19 godina, a karijeru je potom nastavio u hrvatskom Varaždinu. Odigrao je 14 prvenstvenih utakmica u bojama Varaždina kao ključni igrač tijekom jesenske sezone 2023., postigao jedan pogodak i upisao jednu asistenciju.

Mladi branič ima više od 130 nastupa u albanskim i hrvatskim prvoligašima. Osim toga, redovito je dobivao pozive za albansku U21 reprezentaciju, nastupio je u 15 utakmica za mladu reprezentaciju, dvaput je bio i kapetan. Jorgo Pellumbi također je u razmatranju za seniorsku reprezentaciju Albanije, piše u objavi mađarskog kluba.

 Pëllumbi je za Varaždin odigrao 85 utakmica te jednom zabio i asistirao.  Za U-21 reprezentaciju Albanije ima 15 nastupa, a ovim transferom pokušat će se izboriti za odlazak na Europsko prvenstvo. Na tom turniru Albanija će igrati protiv Hrvatske, Italije i Španjolske.

Inače, Pëllumbi jučer nije došao na početak priprema za proljetni dio sezone jer je prema riječima sportskog direktora i trenera momčadi Varaždina Nikole Šafarića bio na liječničkom pregledu u klubu gdje bi trebao nastaviti karijeru. Pëllumbi nije želio potpisati novi ugovor s Varaždinom.

Danas je došla potvrda da Pëllumbi definitivno napušta redove varaždinskog prvoligaša.