Varaždin priželjkuje novo iznenađenje, a Hajduk prolaz u polufinale Kupa Foto: Krešimir Đurić

Varaždin priželjkuje novo iznenađenje, a Hajduk prolaz u polufinale Kupa

| 27.2.2024. u 11:05h | Objavljeno u Sport

Nakon subotnjeg prvenstvenog kola u kojem su osvojili bod s Hajdukom u Varaždinu, momčad Varaždina danas očekuje s istim suparnik, ali na splitskom Poljudu, utakmica četvrtfinala hrvatskog Kupa.

Trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić naravno zadovoljan je osvojenim bodom u 24. kolu, a rezultat i igra u tom susretu su nema sumnje još podigli samopouzdanje njegove momčadi uoči današnjeg nadmetanja.

- Zadovoljstvo je još veće kada sam pogledao utakmicu i vidio koliko je Hajduk stiskao i htio dobiti na mišiće, ali nisu imali rješenja. Dečkima bi još jednom čestitao, priprema je bila pogođena u milimetar. U Splitu nas čeka teža utakmica, ali na Hajduku će biti još veći pritisak. Mi ćemo se malo pokušati nadograditi na ovo što smo odigrali kod kuće i probati ih izbaciti ako bude moguće. Bili smo bez desne strane, ali smo pokazali da imamo širinu. Izmislili smo Belcara, Lusavca, Škaričića. Imamo dobar kadar, svi čekaju svoju šansu. Očekujemo goropadni Hajduk kod kuće, bit će puno ljudi, kao i na našem stadionu, ali nešto više. Dečki su uživali, na nama je da damo sve od sebe i pokušamo izboriti plasman dalje. Svi gledaju Dinamo, Hajduk i Rijeku, ali treba obratiti pozornost i na manje momčadi - rekao je Šafarić.

Nema sumje da će u današnjeg ogledu veći pritisak biti na domaćinu.

- Kup nosi svoje zamke, U igri je polufinale, bez obzira što smo ga osvojlli posljednje dvije godine. Cilj je proći dalje. Uvijek je bolje igrati doma, daje ti neku sigurnost. Ali i u Varaždinu smo imali podršku. Treba proći i onda idemo u borbu za duplu krunu - rekao je trener Hajduka Mislav Karoglan.

Utakmica će se igrati od 18 sati, sudit će Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). Pomoćnici su Anto Marić (Zagreb) i Dario Kolarević (Zagreb), a četvrti sudac je Toni Dadić (Zagreb). VAR je Ivan Vučak (Zagreb), a AVAR Vedran Đurak (Sveti Ivan Zelina).