Varaždin pretrpio treći uzastopni poraz, danas ih pobijedila momčad Osijeka, dva gola Miereza Foto: Krešimir Đurić

Varaždin pretrpio treći uzastopni poraz, danas ih pobijedila momčad Osijeka, dva gola Miereza

| 30.4.2023. u 16:47h | Objavljeno u Sport

Kraj susreta u Varaždinu, treći uzastopni poraz domaće momčadi, a druga pobjeda u nizu Osijeka pod vodstvom trenera Tomasa. Dva gola za goste postigao je Mierez, a jednog je pridodao Bukvić. Varaždin je imao nekoliko velikih prilika za gol, ali osim Brodića nitko nije uspio zatresti mrežu Malenice.

Još najmanje 5 minuta sudačke nadoknade vremena.

U 89. minuti korner za Varaždin s lijeve strane.

U 86. minuti umjesto Pilja u igri je Šaranić.

U 85. minuti Mitrovski je s dva metra glavom poslao loptu pored gola.

U 84. minuti dvije izmjene kod Osijeka u igri su Špoljarić i Gržan.

U 82. minuti korner za Varaždin s lijeve strane.

GOOOL Varaždin je smanjio na 1:3, a strijelac je bio Brodić koji je s pet metara poslao u mrežu loptu koju mu je s lijeve strane odigrao Šego,nakon sjajnog prodora.

U 76. minuti opomenut je Mijo Caktaš.

U 75. minuti opomenut je Luka Jelenić.

U 73. minuti korner za Osijek s desne strane.

U 69. minuti izmjene u obje momčadi, kod Osijeka terenr je napustio Leovac a ušao Jurčević, dok su kod Varaždina izašli Puclin i Urata, a ušli Belcar i Mitrovski.

U 66. minuti opomenut je Stanić.

U 65. minuti Mierez je svojim drugim golom na utakmici povećao vodstvo Osijeka na 3:0. Ubačaj je bio s desne strane, a Mierez je efektno sa 7 metara pogodio mrežu Varaždina.

U 63. minuti opomenut je Kolarić.

U 61. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto Elezija na terenu je Domjanić.

U 60. minuti korner za Varaždin s desne strane, nema opasnosti po gol Osijeka.

U 59. minuti izmjena kod gostiju umjesto Lovrića u igri je Nejašmić.

U 53. minuti nakon ubačaja Šege s lijeve strane Kolarić na pet metara od gola loptu glavom šalje točno u Malenicu na gol liniji.

U 49. minuti korner za Varaždin s desne strane. Ubacio je Pilj, a Stanić je glavom loptu poslao preko gola.

U 46. minuti Malenica brani udarce Brodića i Elezija iz blizine, Varaždin je mogao smanjiti vodstvo gostiju.

Počelo je drugo poluvrijeme a jednom izmjenom, umjesto ba na terenu je Kolarić.

Kraj prvih 45 minuta, Osijek ima vodstvo od 2:0, golovima Miereza i Bukvića. Posjed lopte bio je 61:39 posto u korist Varaždina. domaćin je imao tri udarca prema golu, od kojih jedan u okvir gola, dok je Osijek imao pet udaraca prema golu, pri čemu je svih 5 bilo u okvir gola.

Minuta sudačke nadoknade.

U 40. minuti golom Bukvića Osijek vodi 2:0. Loptu ispucanu od golmana s njegovih pet metara jedan igrač Osijeka prenio je glavom na 20-tak metara od gola Zelenike. Ba je prihvatio loptu, ali je i nespretno izgubio i predao Bukviću, koji se po desnoj strani spustio u kazneni prostor i pogodio mrežu nemoćnog Zelenike za 2:0 Osijeka.

U 36. minuti Elezi u jako dobroj situaciji za izjednačenje, ali iz blizine loptu šalje zamalo pred gola. Brodić je u kaznenom prostoru petom odigrao za Elezija, a ovaj je s 11 metara poslao loptu u zemllji.

U 34. minuti požutio Cheberko.

U 26. minuti korner za Varaždin nakon akcije Brodića i Puclina u desnoj strani kaznenog prostora. Nema opasnosti po gol Osijeka.

U 16. minuti Šego se sjurio po desnoj strani i sam izašao pred Malenicu, ali do izjenačenje nije došlo jer je Malenica obranio udarac.

U 15. minuti nakon ubačaja iz kornera s desne strane opasno pred golom, udarac Miereza glavom prema golu Zelenika brani i skreće u novi korner.

U 8. minuti Brodić je pucao po zemlji s desne strane kaznenog prostora,lopta je otišla pored gola.

U 3. minuti Mierez nakon solo akcije dovodi Osijek u vodstvo od 1:0. Mierez je primio loptu na sredini terena,krenuo prema golu prošao Ba, nakon toga Uratu,pa još jednom zaobišao Ba i na kraju udarcem po zemlji pogodio desni donji kut Zelenike.

U 1. minuti nakon lošeg ispucavanja Zelenike Mierez sa 17 metara puca po zemlji, Zelenika brani.

Osijek je počeo u crvenim dresovima u sastavu: Malenica, Leovac, Jugović, Caktaš, Mierez, Žaper, Omerović, Barišić, Bukvić, Lovrić i Cheberko.

Varaždin je utakmicu počeo u plavim dresovima sastavu: Zelenika, Pellumbi, Stanić, Puclin, Brodić, Elezi, Šego, Ba, Pilj, Urata i Jelenić. Trebao je početi Teklić, ali je na zagrijavanju osjetiui

Sudac je Jakov Titlić iz Hrvaca, a pomažu mu Luka Pušić i Anto Marić, obojica iz Zagreba. VAR sudac je Marin Viduln iz Kanfanara, a asistira mu Ivan Starčević iz Brezovca.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu od 15 sati se igra utakmica 22. kola SuperSport HNL između Varaždina i Osijeka.