VIDEO Varaždin pod vodstvom Kovačevića došao do treće pobjede u nizu,večeras s visokih 5:1 svladao Croatiju Foto: Krešimir Đurić

VIDEO Varaždin pod vodstvom Kovačevića došao do treće pobjede u nizu,večeras s visokih 5:1 svladao Croatiju

| 2.10.2021. u 19:51h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Varaždin je pod vodstvom trenera Marija Kovačevića došao i do treće pobjede u nizu i treće pobjede u prvenstvu, nakon što je večeras na svom stadionu pred oko 700 gledatelja zasluženo pobijedio Croatiju iz Zmijavaca 5:1.

Igrat će se još najmanje dvije minute sudačke nadoknade vremena.

U 85. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto Teklića koji je ispraćen pljeskom, kao i igrači koji su prije njega napustili travnjak, u igru je ušao Igrec.

U 83. minuti izmjena kod gostiju, umjesto strijelca Šabića u igru je ušao Jović.

U 81. minuti Gudelj je iz blizine s desne strane u prvi kut golmana Sentića, koji je obranio udarac i loptu skrenuo u korner.

U 72. minuti dvostruka izmjena kod Varaždina , umjesto Posavca i Herrere u igru su ušli Vuk i Vugrinec.

U 61. minuti opomena za Lusavca, zbog držanja igrača gostiju, nakon što je izgubio loptu na sredini terena varaždinske momčadi.

U 58. minuti prve dvije izmjene kod Varaždina, igru su napustili Grgec i Pellumbi, a ušli su Lusavec i Mekić.

U 56. minuti kod gostiju umjesto Kožarića u igri je Bushaj.

U 54. minuti opomenut je Marušić zbog držanja za ruku Posavca koji je bio u naletu po lijevoj strani napada Varaždina.

Igrala se peta minuta nastavka kada je lopta s desne strane ubačena pred gol gostiju gdje je pred gol linjom bio Posavec i glavom ju pospremio u mrežu nemoćnog Tomića.

Croatija se u nastavak susreta krenula s dvije izmjene, umjesto Dujmovića i A. Šute u igri su Šalinović i Marušić. Kod Varaždina nema promjena u odnosu na prvih 45 minuta susreta.

Kraj prvog poluvremena, Varaždin ima nakon 45 minuta vodstvo od samo 4:1. S obzirom na prilike moglo je biiti i puno više lopti u mreži Tomića.

U prvoj minuti sudačke nadoknade nakon sjajne akcije Šego, Herrera Posavec,ova posljednji našao se sam pred golmanom Tomićem, koji mu je obranio udarac i ostao ležati na zemlji.

U 44. minuti stopostotna prilika za Posavca koji je primio loptu sam u kaznenom prostoru s lijeve strane, na sjajno proigravanje Šege, ali kada su svi već loptu vidjeli u golu Posavec ju je poslao pored gola.

U 43. minuti prilika za goste preko Gudelja, koji je pucao sq 16 metara po zemlji, ali zamalo pored desne vratnice gola Sentića.

U 39. minuti Herrera se sjurio ovaj put po lijevoj strani u kazneni prostor, izašao sam pred golmana Tomića, pucao po zemlji, ali mu je vratar Croatije loptu skrenuo u korner.

U 35. minuti gosti su smjanili na 4:1, a strijelac je udarcem s oko 18 metara bio Mijo Šabić, igrač koji je svojevremeno pola sezone proveo u tadašnjem prvoligašu Varaždinu.

Nakon kornera Postinjskog s desne strane na ubačenu loptu najviši je u skoku pred golom Croatije bio Senić i glavom je poslao u mrežu u 26. minuti za 4:0.

U 26. minuti Herrera se sjurio po desnoj strani u kazneni prostor gostiju, pucao po zemlji, ali mu je vratar Tomić nogom.

U 24. minuti priliku za novi gol imao je Herrera na dodavanje Kolarića s desne strane, ali je udarac prošao pored desne vratnice gola gostiju.

U 19. minuti u stopostototnoj prilici za gol bio je Posavec, ali je zamalo bio neprecizan.

U 16. minuti i 3:0 za Varaždin, a strijelac je bio Herrera.

Nije se trebalo dugo čekati na drugi gol domaćeg sastava koji je visoko pritiskao obranu gostiju. U 14. minuti strijelac je bio Teklić koji je s ruba kaznenog prostora na dodavanje Šege pogodio lijevi donji kut nemoćnog Tomića.

Nakon ispucavanja lopte s pet metara golmana Croatije lopta je došla na sredinu terena gostiju po desnoj strani njihova napada, gdje je pritisak na igrača Croatije s loptom radio Posavec. Igrač Croatije pogriješio je u predaji lopte koju je dodao Šegi., a ovaj odmah u lijevu stranu kazenog prostora odigrao za Grgeca koji je preciznim udarcem pogodio lijevu stranu gola nemoćnog Tomića.

U 6. minuti sjajna udarac Teklića nakon kornera s desne strane Postonjskog. Loptu je golman Tomić izbio rukama na 17 metara od gola gdje ju je dočekao Teklić i snažnim udarcem poslao zamalo pored desne vratnice gola gostiju.

Sudac utakmice je Goran pečarić iz Zagreba, a pomagat će mu sugrađani Vinko Podrug i Marko Maloča.

Croatia je počela u sastavu: Tomić, Dujmović, Dadić, Šuto F., Marques, Šabić, Kožarić, Šuto M.,Mikulić, Todorić i Gudelj.

Varaždin je utakmicu počeo u sastavu: Sentić, Pellumbi, Grgec, Karabatić, Senić, Herrera, Postonjski,Teklić, Posavec, Kolarić i Šego.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu od 18 sati igra se utakmica 8. kola Druge HNL između Varaždina i Croatije iz Zmijavaca. Vrlo bitan susret za momčad Marija Kovačevića.

Video sadržaj